Selecteer een pagina

Rode-loper-voor-je-klanten

De Oscars. Het jaarlijkse evenement waar alle kanshebbers en kandidaten op dat fel begeerde beeldje bij aankomst met de rode loper worden verwelkomt. Niemand weet nog wie de winnaar gaat worden, maar een speciaal gevoel geeft die rode loper wel!

Daarom is het op zich helemaal nog niet zo’n gekke vraag of makelaars dit ook doen. Hoe kan er voor gezorgd worden dat die potentiele koper zich bijzonder, speciaal voelt? Nog voordat er een bod uitgebracht wordt of er een deal rond is.

Natuurlijk wordt er ‘alles’ aan gedaan om het de koper naar het zin te maken. Toch? Maar, welke makelaar legt de rode loper uit bij een bezichtiging?
En dat letterlijk dan!

Rode Loper

Wanneer de makelaar laat blijken dat de kijker bijzonder is, dat de komst naar de bezichtiging op prijs wordt gesteld – waarom dan geen rode loper neerleggen?Nathalie Minkman - Carpe Diem Makelaardij

Nathalie Minkman van Carpe Diem Makelaardij te Dronten doet dat wel. Zij heeft een groot stuk rode loper die ze bij bezichtigingen klaarlegt. Van de straat naar de voordeur.
Enig idee hoe een kijker bij een bezichtiging zich dan voelt…?

Het is geweldig om de mensen te zien genieten van verbazing. Je hoort ze gewoon denken: “Een rode loper, voor ons?”. Daarmee zorg je als makelaar dat de bezichtiging geen routine is, maar echt een moment van aandacht”.

rode-loper-baksteen

 

Wordt het huis dan ook sneller verkocht?

Als dit de vraag is die nu naar voren komt is een rode loper nutteloos. Nee, het huis wordt er niet sneller door verkocht. Dat is ook helemaal niet de bedoeling!

De rode loper is gewoon een marketingmiddel, niets meer dan dat”, zegt Nathalie. “ Het mooie er van is dat de kijkers je toch net even anders herinneren dan de overige makelaars. Je hebt bonuspunten gescoord. Er wordt sneller en positiever over je gesproken”.

Meer business

Dat het huis er niet sneller door verkocht wordt geeft niet. Als die bezichtiging er voor zorgt dat andere mensen jou als makelaar willen inhuren, omdat er net even anders, creatiever omgegaan wordt met ‘het makelen’, dat levert zelfs veel meer op voor de makelaar dan dat ene verkochte huis.

rode-loper-de-dagmaat

Dat kost toch tijd?

Acquisitie kost tijd. Net zoals het voorbereiden en recht neerleggen (je wilt uiteraard niet dat de dame met haar hakken struikelt over een hobbeltje in de rode loper…) van de rode loper tijd kost. De rode loper is in principe een vorm van indirecte acquisitie.

Het is dan ook belangrijk dat de makelaar zeker op tijd is op de locatie van de bezichtiging. Dat is niet op het afgesproken moment van klokslag drie uur. 5 à 10 minuten van tevoren arriveren komt ook niet goed. De kans is domweg te groot dat de kijkers er dan al staan…

Om dit goed uit te voeren is het belangrijk om echt ruim van tevoren (30 minuten?) al bij het huis aanwezig te zijn. Dan is er genoeg tijd om de rode loper keurig te plaatsen, om de ramen in het huis even open te zetten voor frisse lucht en om zelf een inspectie van het huis uit te voeren. Op die manier is het zeker dat het huis in picobello staat getoond gaat worden aan de kijkers.

…en dat maakt de kans wèl groter dat de kijkers geïnteresseerd zijn om een bod uit te brengen. Wie van de kijkers die over de rode loper loopt dat bod gaat uitbrengen weet je nooit van tevoren.
Net zomin als er bij de Oscars bekend is wie het gouden beeldje in ontvangst gaat nemen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+