Selecteer een pagina

Aankoopmakelaar Vereniging Eigen HuisNaar eigen zeggen is de dienst ‘Aankoopmakelaar’ van Vereniging Eigen Huis destijds in het leven geroepen om “…leden tegemoet te komen en makelaars te stimuleren om hun diensten ook op deze manier aan te bieden”, waarbij deze manier slaat op deeldiensten zoals de bezichtigfase, de onderhandelingsfase, de afhandelingsfase of een combinatie daarvan.

Veel makelaars bieden inmiddels ook deeldiensten aan en er zijn makelaars gespecialiseerd in aankoopbegeleiding. Alhoewel ik dat laatste durf te betwijfelen, er is mijns inziens enkel meer aandacht op gevestigd dus van een specialisatie kan nog niet gesproken worden.

Huis vinden

Dankzij de populariteit van internet en de vele huizensites is het voor de consument al langere tijd niet moeilijk meer om een leuk huis of appartement te vinden. De reden om ‘vroegah’ een makelaar in te schakelen was simpel: de makelaar was de enige die echt wist wat er te koop was. Hoe anders is dat nu!

Meerwaarde

De meerwaarde die de aankoopmakelaar van VEH had is inmiddels niet meer uniek. Mission accomplished zegt VEH dan en zal vanaf 1 juli geen nieuwe opdrachten meer aannemen. Ze stoppen met de aankoopdienst.

De drie brancheverenigingen

Wat onverkoopbaar is, is het advies dat VEH geeft. Vergeet even niet dat VEH vakkennis beweert te hebben van en over de wereld van eigen woning bezit. Ze adviseren consumenten die nog wel aankoopbegeleiding nodig hebben contact op te nemen met een makelaar van een branchevereniging. Ze zetten zichzelf ten schande door hier naast de NVM ook LMV en Garantiemakelaars te noemen…
Pardon?? LMV is reeds gefuseerd met het RMT en heet VastgoedPRO. Iemand die weet sinds wanneer Garantiemakelaars een branchevereniging is mag het zeggen. Ik weet niet beter dan dat zij een franchiseorganisatie zijn, net zoals ERA, Century 21, ColdwellBanker, RE/MAX, WoonAccent en nog een stel anderen.

Dat is een blunder van de eerste orde van Vereniging Eigen Huis. Ik ga er dan ook vanuit dat ze vandaag nog de tekst op hun website zullen aanpassen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+