Selecteer een pagina

Op de geweldige site ‘future of real estate marketing‘ staat de uitkomst van een onderzoek. Niet spannend, gebeurt vaker. Waar het interessant wordt is om de vergelijking met Nederland te gaan maken!

45.000 makelaars in Amerika waren gevraagd om te participeren in een onderzoekje naar het gebruik van smartphones, als makelaar. Uit de resultaten komen een paar hele duidelijke signalen naar voren:

 • 93% van de makelaars jonger dan 41 jaar gebruikt een slimme telefoon voor hun business
 • 86% van de makelaars ouder dan 40 jaar gebruikt een slimme telefoon voor hun business

Smartphone voor de makelaarWelke telefoon gebruiken ze en waarom?

 1. 41.2% gebruikt een Blackberry
 2. 25% beschikt over een iPhone
 3. 14% heeft een Palm

Waarom heeft men juist voor die telefoon gekozen?

 1. Meest geschikt voor email 45.9%
 2. Gebruiksgemak 26.2%
 3. Aanwezigheid van een toetsenbord 23.7%

Waarvoor wordt de telefoon gebruikt?

 1. Bellen en gebeld worden 91.2%
 2. Email 88.4%
 3. SMS of pingen 73.8%
 4. Agenda beheer 52.6%
 5. Webbrowser/internet 42.3%

Voor het overige gebruik scoorde de social media applicaties het hoogste met 54.4% gevolgd door kaarten/navigatie en hoe kan het ook anders, ‘het weer’ applicaties.

Hoe zit dat in Nederland…

Tot zover is het niet echt spannend, los van het feit dat meer dan de helft van de makelaars die reageerden social media via hun telefoon gebruikt. Het percentage makelaars dat op welke manier dan ook gebruik maakt van social media ligt dus hoger. Laat dat eens even inzinken… Denk nu eens aan Nederland, aan jouw concurrentie. Wie is er al actief op social media? Vast geen 50%!

Huizen beheren op je telefoon

Nu de strikvraag. Wie van jullie, hier in Nederland, heeft met zijn smartphone toegang tot de woninginformatie, je listings? Kan jij op je slimme telefoon de status van een woning aanpassen, naar bijvoorbeeld ‘verkocht onder voorbehoud’? Of afmelden? Waarom niet?

57.3% aan de overkant van de Atlantische Oceaan kan dat wel. Van degenen die het niet kunnen, zou maar liefst 94.4% het wel willen. Zou jij het graag willen? Vraag je softwarebouwer eens naar de mogelijkheden…
Ik weet niet wie het al wel kan, maar het zou me niets verbazen dat menig softwarebouwer nu grote ogen krijgt, klamme zwetende handjes of dit resoluut als onmogelijk van de hand wijst.

(Op 14 juli aanstaande zal dit zeker een hot topic zijn op de Real Estate Connect in San Fransisco. Mocht je daar naar toe gaan, bij deze het verzoek voor een verslag voor De Scherpe Pen!)

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+