Selecteer een pagina

WaarKanIkDieWoningVindenHet is erg onrustig bij de vele woningwebsites in Nederland. Brixter verdwijnt en wordt ‘geintegreerd’ in Jaap. Moviq is gekocht door een ander partij (Boost Labs) en die hebben ook Zoekallehuizen gekocht.
Dimo is wederom failliet verklaart en maakt alweer een doorstart.

Brixter is de opvolger van wat ooit Woonkrant was. Telegraaf heeft het kennelijk niet rendabel weten te maken en heeft het ‘verkocht’ middels een ‘fusie’ met jaap. Rabobank had destijds goed geld over voor zowel Moviq als Zoekallehuizen, maar zien daar dus ook geen heil meer in. Misschien een kwestie van ‘schoenmaker blijf bij je leest’?

Wat heeft de consument hier aan? Er zijn teveel verschillende woningwebsites. En omdat er gebruik gemaakt mag worden van ‘spideren’ (het beknopt weergeven van content op jouw site afkomstig van een andere site) hebben de meeste van die woningwebsites allemaal hetzelfde aanbod. Tja, daar schiet je als woningzoeker niet veel mee op! Er is dus eigenlijk weinig onderscheidt.

Wat Boost Labs gaat doen met twee woningsites is nog niet bekend, daar moeten we nog even op wachten. De integratie van Brixter in Jaap is grotendeels voorspelbaar – een toevoeging van gimmicks en gadgets om maar weer wat nieuws te hebben en dus in het nieuws te blijven.

De keuze van de woningzoeker zal simpel blijven: de site met de beste naamsbekendheid blijft het gros van de woningzoekers binnenhalen, ten koste van een gigantisch media- en marketingbudget. Daarnaast heb je een groep consumenten die kiezen voor een bepaalde site als startpunt, meestal vanwege het gemak waarmee er op de site gezocht/gevonden kan worden.

Alleen jammer dat de focus nog steeds enkel op reclame en huizen ligt – het gaat toch om de consument in mijn visie, en de makelaars laten de kansen om 1-op-1 met hun potentiele klanten te communiceren volledig links liggen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+