Selecteer een pagina

Dit gastblog is geschreven door Ronald Barends – directeur van Huislijn.nl

Juist in tijden van crisis moet je de kansen aangrijpen. Makkelijk gezegd want die kansen moeten er natuurlijk wel zijn. Twee keer per jaar openen 1.000den huizen de deuren om mensen een kijkje te laten nemen. Oftewel het Open Huizen circus. Ik hoor makelaars al zuchten, daar gaan we weer, “veel kijkers, weinig kopers”. Maar is dit niet het moment om de eerste voorzichtige contacten te leggen? De meeste mensen komen echt niet langs omdat ze zo nieuwsgierig zijn naar de inrichting van het huis maar hebben – misschien latent – interesse om te gaan verhuizen. En ik geef eerlijk toe een huis in het echt bekijken geeft toch een andere indruk dan vanuit de luie stoel achter je laptop.

Keuzes

Daarbij is het juist voor veel mensen een aanleiding om eens een aantal woningen te kunnen vergelijken. Wellicht een open deur, maar zorg dat deze mensen het liefst nog dezelfde dag langskomen bij u op kantoor. Praat met ze, informeer ze over alle veranderingen rondom het kopen van een huis, help ze om hun behoefte in kaart te brengen en ga dan voor ze aan de slag. Ik ben er van overtuigd dat een actieve houding een positieve invloed heeft op het verdere proces. Goed klantcontact is waardevol, nut dat zo goed mogelijk uit.

Promotie

Voor de NVM is niets is te gek om met zoveel mogelijk verenigingsgeld Nederlanders te laten weten dat er een Open Huizen dag is. En dat doen zij niet voor niets, ook zij zien veel potentieel in die eerste klantcontacten. Maar… consumenten worden doorgestuurd naar Funda en daar gaat het vervolgens mis voor alle makelaars die niet bij NVM zijn aangesloten. Want deze woningen worden niet getoond als Open Huis. Balen, en weg is die kans…

Alternatief

Niet getreurd want er dient zich een nieuwe kans aan. Acht huizensites met een bereik van 4 miljoen bezoekers per maand hebben een akkoord bereikt. Huislijn.nl, Jaap, Huizenzoeker, Zoekallehuizen, Koopwoningen, Miljoenhuizen, Woonplein Limburg en Speurders staan open om ook uw woning als Open Huis te presenteren. Via www.Huislijn.nl/open geeft de makelaar aan welke woningen een Open Huis hebben en vervolgens wordt deze automatisch op alle 8 de huizensites getoond. Daarbij ontvangt de makelaar van iedere woning een Open Huizen V-bord zodat huizenzoekers ook de woning in de straat niet kan missen. In tijden van crisis moet er worden samengewerkt! 8 concurrenten zijn over hun eigen schaduw heen gestapt om makelaars een kans te geven op een succesvolle Open Huis dag. Ondersteun dit initiatief zodat heel Nederland alle Open Huizen kunnen vinden.
Meer informatie over dit initiatief kunt u lezen op: HetOpenHuizenAkkoord

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+