Selecteer een pagina

Wat is dat nou weer, fundafail? Nou gewoon, een nieuwe website met een overzicht(je) van foto’s op funda waarbij de makelaar steekjes heeft laten vallen.

Concurrentie

Mijn vermoeden is dat de site van foutehuizen ze op een ‘idee’ hebben gebracht, ook al staat het anders op de site:

Toen wij ons huis op funda gingen zetten hebben we ongeveer een uur of drie het hele huis overhoop gehaald om het huis zo goed mogelijk te laten fotograferen. Onze mening is dat die drie uur zich dubbel en dwars hebben terugbetaald. Sommige mensen (en makelaars) maakt het blijkbaar helemaal niets uit hoe hun huis er uit ziet. Ze denken vast ‘als die maar snel verkocht’ wordt. Vanaf heden gaan wij op regelmatige basis rare foto’s of vreemde foto’s plaatsen die afkomstig zijn van Funda.

Ons doel is niet om funda in een slecht daglicht te zetten maar om aan te tonen dat sommige mensen niet verder kijken dan hun neus lang is of juist te ver kijken. Alle teksten zijn zelf bedacht en hebben een ludieke inslag.

Dat klinkt als een consument… en intussen weet ik dat het een consument is die de site heeft opgezet. Misschien kenden ze foutehuizen dan echt niet (intussen wel, zie tweet).

Slordig

Op de een of andere manier denk ik niet dat deze site een lang leven zal hebben. Funda gaat dit vast niet accepteren, het gebruiken van ‘funda’ in de domeinnaam. Ook het verkrachte logo is iets wat je niet kan maken. De kleuren zijn eveneens erg herkenbaar.
Vreemd is ook dat de domeinnaam eigendom is van een groot hostingbedrijf, in plaats van de persoon zelf. Het valt langs die route niet te achterhalen wie er achter de site zit. Via mijn netwerk heb ik (tijdens het schrijven van deze blogpost) vernomen dat het om een verkoper gaat die ook alweer een huis heeft gekocht (makelaar is bekend).

Lokaal

Er staan welgeteld 7 foute foto’s op de site. Elk begin is moeilijk. Het valt wel op dat alle 7 locaties in het Noorden van het land liggen. Dat versterkt mijn vermoeden dat het hier om een ‘leuk idee’ gaat.

Wat denk jij? Is deze site van een ervaringsdeskundige een blijvertje?

einde fundafailUPDATE (23 mrt)
Vandaag heeft fundafail er de stekker uit getrokken. Het is niet meer te zien.
De oprichter van fundafail heeft wel ‘dure brieven’ (lees: afkomstig van advocaten) van funda mogen ontvangen. Voornamelijk vanwege het gebruik van de beschermde naam ‘funda’ in combinatie met het woord ‘fail’. Tevens mocht het logo niet gebruikt worden en was de kleurstelling te herkenbaar.
Zoals ik hierboven al schreef, het verbaast me niet. Het is wel jammer dat funda niet eerst de dialoog is aangegaan, maar linea recta er een blik advocaten op los heeft gelaten.

UPDATE (24 mrt)
Inmiddels wordt er een ‘doorstart’ gemaakt onder de naam Huizenfail.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+