Selecteer een pagina

Wat verdien jij aan een Open HuisDeelname aan het Open Huis vergroot de kans op verkoop met 21% tot 32%, zo blijkt uit een analyse van de NVM*.

Hieronder zie je in de tabel weergegeven welk percentage er verkocht is na verloop van de tijd van de woningen die wel en die niet hebben meegedaan*.

< 2 weken < 2 maanden
Verkopen van woningen die wel hebben meegedaan 2,9% 6,6%
Verkopen van woningen die niet hebben meegedaan 2,4% 5,0%
Grotere kans op verkoop 21% 32%

 

Wat kost een Open Huis je als makelaar?

Zeer regelmatig hoor ik van klanten en andere makelaars dat voor deelname aan het Open Huis bedragen worden gerekend van € 50,= tot € 150,=. Ik heb het dus puur over het Open Huis en niet over extra advertenties of andere zaken die er extra bij gedaan kunnen worden.

Dit bedrag staat in geen enkele verhouding tot de hoeveelheid werk die er in zit om de woning aan te melden via Funda.nl en je eigen website. Die handeling alleen kost je per woning 2 minuten. Wellicht zorg je voor wat extra brochures, maar ja als de kijkers rechtstreeks een afspraak hadden gemaakt hadden ze ook een brochure gekregen. Stickers en een poster bestel je via de NVM en kosten nog geen € 2,= per deelnemer.

Waar ligt het belang van de makelaar?

Ligt het belang van de makelaar bij het bedrag dat hij extra kan verdienen door geld te rekenen voor het Open Huis, of ligt het belang bij de verkoop van de woning? Mijn inziens ligt het belang bij de klant en die betaalt je voor de verkoop van zijn woning. Hetgeen betekent dat je geen kans onbenut moet laten om dit voor elkaar te krijgen.

De investering is dus zeer beperkt. Geef iets kleins weg, creëer daarmee een grotere kans op succes voor je verkoper en voor jezelf, want één ding is zeker, je verkopers zullen het waarderen dat je iets extra’s doet voor niets.

Waar ligt jouw belang en wat reken jij voor het Open Huis?

* bron: NVM analyse Openhuizenbestand

The following two tabs change content below.
Meer dan 10 jaar werkzaam in de makelaardij en in 2010 begonnen met Open makelaars. Hierbij steeds kritisch kijkend naar de markt en de nieuwe mogelijkheden. Open makelaars is de meer voor minder makelaar in Arnhem.

Laatste berichten van Christiaan van der Sanden (toon alles)

Google+