Selecteer een pagina

Wellicht trap ik er een open deur mee in, maar het kan geen kwaad om eens kritisch te kijken naar de kantoorkosten door gebruik te maken van (nieuwe) moderne technieken of door simpelweg wat onnodige luxe te schrappen. Kosten reduceren is immers de snelste manier om geld te verdienen.

  1. Staat er op kantoor een heel machinepark dat bestaat uit een kleurenprinter, een scanner en diverse gewone printers?
    Het is dan zeer de moeite waard eens te informeren of al die apparaten niet vervangen kunnen worden door één machine die alles kan. Meestal worden dit soort apparaten gehuurd of geleasd en er zijn bedrijven die oude contracten over willen nemen als ze je er een kunnen leveren die alles kan…
  2. Op telefoonkosten valt ook te besparen. Je kunt natuurlijk minder bellen, maar dat is voor een makelaar nou eenmaal geen optie. Denk bijvoorbeeld eens aan (Hosted) Voip (Voice-over IP). Een soort Skype voor bedrijven. Handig daarbij is een online telefooncentrale die overal benaderbaar is. Let er wel op dat de leverancier een goede spraakkwaliteit garandeerd.
  3. Waterkoeler(s) op kantoor? Je kunt natuurlijk gewoon kraanwater drinken, dat is uiteraard de goedkoopste manier. Er zijn ook apparaten op de markt die aangesloten worden op de waterleiding en zorgen ook voor koel water. Geen dure flessen mineraalwater meer nodig en het scheelt ook nog opslagruimte.
  4. We vinden het (meestal) niet leuk om te doen, maar ramen lappen en stofzuigen kun je ook zelf. Zeker als de agenda het toelaat. Maak desnoods een rooster, zodat het niet steeds dezelfde is die alles doet.
  5. Breng opstartkosten in rekening om de eerste kosten te dekken zoals: Funda, kadaster, milieufax, plattegronden etc… Breng het desnoods in rekening direct nadat de opdracht is getekend. Zo voorkom je dat je steeds alles aan het voorfinancieren bent. Als je hier van tevoren duidelijk over bent is het over het algemeen geen probleem. Bijkomend voordeel is dat je niet achter de inrekkingskosten aan hoeft, mocht de opdracht onverhoopt worden ingetrokken.
The following two tabs change content below.
Zelfstandig NVM/MVA Makelaar/Taxateur bij Smit en Heinen Makelaars en Taxateurs O/Z in Amsterdam. Reeds 12 jaar werkzaam in de Amsterdamse woningmakelaardij.

Laatste berichten van Justin Winkelman (toon alles)

Google+