Selecteer een pagina

De laatste tijd krijgen wij steeds meer vragen binnen van projectontwikkelaars die een extra push willen geven voor hun projecten. Standaard wordt altijd gegrepen naar nog een advertentie in de zaterdag-woon-bijlage. Gelukkig weten wij onze klanten er steeds meer van te overtuigen dat dit wellicht niet de meest effectieve manier van adverteren is, maar dat online adverteren aanmerkelijk effectiever en efficiënter is. Enne, wie wil dat nou niet in deze tijd? Mocht dat niet het gewenste resultaat opleveren dan zijn er nog veel wegen die naar Rome leiden: e-mailing, nabellen geïnteresseerden (schijnt nogal eens vergeten te worden door de makelaars), open huis, etc. etc.

Onlangs werden wij geconfronteerd met subsidies, subsidies voor de bouw van het project. Wat ik ervan begrijp stelt het rijk een bepaald bedrag per huis ter beschikking om enerzijds kopers over de streep te trekken en anderzijds te zorgen dat de bouwers/ontwikkelaars een beetje extra risico nemen en zorgen dat de huizen er fysiek ook komen. Nu was de vraag aan ons: “wat moeten we met die subsidie doen? Keukencheques, waardebonnen? Cash betalen of korting op het huis? Denk eens mee…” Wij hebben meegedacht en kwamen naar mijn mening met een geniaal idee. Zo geniaal dat ik in al mijn overmoed de klant beloofde dat als zij dit idee zou horen zij “flabbergasted” zou zijn, zo niet kreeg zij van mij een kratje bier. Ik ben het kratje kwijt. Dat voelt lullig echter ik ben er nog steeds van overtuigd dat het een goed idee is. Er zitten natuurlijk wat haken en ogen aan, daar heb ik jullie, lezers, nu juist voor nodig. Help mij dit geniale idee te realiseren. Mocht je het niks vinden, laat mij het ook weten!

Nou, hier komt ie….
In de vliegerij is het zo, dat hoe vroeger ik mijn ticket bestel, hoe goedkoper de ticket is. Zo vlieg je voor een paar tientjes naar Londen, mits vroegtijdig besteld en anderzijds als je morgen wil gaan betaal je meer dan € 100,-. Laat die filosofie nou eens los op de huizenverkoop met subsidie (of zelfs zonder subsidie).

De eerste koper betaalt bijvoorbeeld € 235.000,- de tweede € 250.000,- de derde € 280.000,- etc. etc. u snapt hem wel. Volgens mij levert dat een aantrekkelijke aanbieding op richting de klant, het doet het gehele project geen kwaad want iedereen is op de hoogte van de manier van verkoop, dus niemand voelt zich achteraf benadeeld en je gebruikt bewezen verkooptechnieken op een innovatieve manier. Ik ben benieuwd naar rekenkundige modellen om deze visie te onderbouwen. Uiteindelijk moet het zo zijn dat de gemiddelde opbrengsten gelijk zijn of minder mits de verkoopsnelheid weer hoger ligt. Dus met een workshop econometrie en financiën voor gevorderden en daarna een uitdagend workshopje juridisch figuurzagen moet er toch een leuk, uitdagend en aantrekkelijk model uit kunnen komen. Kom maar door en laat me weten of hier brood in zit.

Posted via web from nieuwbouw20’s posterous

The following two tabs change content below.
Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg me via @nieuwbouw20 of @fundament CU:-)
Google+