Selecteer een pagina

Je wilt graag verhuizen, een ander huis kopen. Makelaars zullen je vertellen dat dit DE tijd is om te kopen. De hypotheekrente staat niet hoog en het aanbod is groot. Als je keuze wilt hebben, dan is dit het moment!

Alleen is dit niet de tijd om te verkopen. Tenzij je echt moet, vanwege een scheiding, overlijden of een nieuwe baan aan de andere kant van het land, is het niet verstandig je huis te verkopen.

Zou dat invloed hebben op de huurmarkt? Zijn er dan nu meer mensen die eerst willen huren, tijdelijk of voor een wat langere tijd? Volgens de cijfers van Pararius.nl niet.
Zij zien juist een daling in de verhuurprijs binnen de vrije sector. Dat maakt huren nog steeds interessant voor velen, want klaarblijkelijk is ook in die markt nu keuze genoeg, zodanig veel keuze zelfs dat ook daar de prijzen zakken.

In 2009 betrof de daling -9,71% over een heel jaar. De daling over het afgelopen half jaar is nu -4,32%. De verdergaande daling van de huurprijzen is te wijten aan de toename van het aanbod van huurwoningen sinds 2008. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius.nl, zijn de huurprijzen momenteel onder het niveau van 2007. De Groot: “Het effect van de kredietcrisis op de markt voor huurwoningen tekent zich op dit moment af. Buurtgenoten moeten met elkaar concurreren om hun woning te verhuren en een eenvoudig mechanisme om dit te doen is zakken met de huurprijs.”

Prijsverschillen per regio of stad zijn er wel degelijk, zoals blijkt uit deze cijfers:
Huurprijsontwikkeling vrije sector huurwoningen in Nederland

Huren kan daarom wel degelijk een interessant alternatief zijn wanneer je andere huisvesting wilt hebben. Hoe gaan makelaars hierop reageren om toch de woningen die zij in de verkoop hebben verkocht te krijgen?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+