Selecteer een pagina

Broodroof bij je (ex) collegaAf en toe snap ik makelaars niet. Recentelijk hoorde ik een verhaal, waar ik graag jullie mening over wil weten. Dit is de situatie:

Makelaar A vertrekt, na een zakelijk geschil, bij een kantoor waar hij compagnon was. Na het uitzitten van 7 maanden concurrentiebeding begint makelaar A voor zichzelf weer te makelen.

Gedurende de zeven maanden concurrentiebeding zijn er 15 klanten die bij het oude makelaarskantoor hun opdracht tot verkoopbemiddeling hebben ingetrokken.

Makelaar A komt via-via in contact met een klant die zijn opdracht tot verkoop direct intrekt zodra hij hoort dat makelaar A niet langer bij het makelaarskantoor betrokken is. Die klant wil graag met makelaar A in zee gaan, maar heeft van het makelaarskantoor ‘dreigementen’ ontvangen. De klant wil niet betrokken worden bij het geschil tussen makelaar A en zijn oude kantoor – dus wenst alvorens de verkoopopdracht bij makelaar A neer te leggen een bevestiging van het oude kantoor dat die er mee akkoord gaan.

Indien het makelaarskantoor hier niet mee instemt, zal de klant de opdracht niet bij makelaar A onderbrengen, maar bij een andere makelaar.

Uiteraard gaat het oude makelaarskantoor hier niet mee instemmen. Oftewel, ze boycotten de samenwerking tussen een weggelopen klant en een ex-makelaar van hen.

Wat vind jij, is dat geoorloofd?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+