Selecteer een pagina

REMAXEen half jaar geleden melden we dat RE/MAX in Nederland te koop stond. Natuurlijk werd er afgevraagd of het wel een goed moment was om een masterfranchise te verkopen tijdens een recessie.

Misschien moet dat antwoord wel ja zijn, want het is verkocht. De nieuwe eigenaar van de Nederlandse rechten voor deze internationale franchiseorganisatie is Martijn Groot. Voormalig eigenaar van meerdere NVM kantoren in Noord-Holland.

Op Vastgoed Journaal staat het volgende te lezen:

Juist in deze markt ziet Groot kansen om de formule van RE/MAX verder uit te bouwen. Veel makelaarskantoren hebben het momenteel zwaar en zoeken naar wegen om de omzet te vergroten en de kosten te reduceren. Het business model van RE/MAX biedt kansen om als kantooreigenaar schaalgrootte na te streven en als makelaar alleen op het makelen te focussen.  Het business model in combinatie met een sterk merk als RE/MAX dragen bij aan het succes van makelaars en kantoorhouders.

Daar zit zeker wat in, nu er vaker en vaker gesproken wordt over de voor- maar ook nadelen van een broker/agent model. ERA is bezig om zoiets steviger neer te zetten en zelfs binnen de NVM wordt er steeds meer naar gekeken als mogelijkheid.

RE/MAX is in Nederland flink ingezakt sinds 2007 toen het nog 89 kantoren telde met meer dan 500 aangesloten makelaars. Vandaag zijn het 70 makelaars verdeeld over 15 kantoren. Begrijpelijk, vooral omdat de manier waarop RE/MAX acquisitie pleegde, gecombineerd met de gebrekkige begeleiding die de startende broker/owner (kantooreigenaar) kreeg. Ik kan het weten, omdat ik van 2000 tot en met het faillissement van mijn werkgever (2009) bij RE/MAX werkte als ICT en Marketing Manager.

Beste Martijn Groot – veel succes met het opnieuw opbouwen van RE/MAX in Nederland. Ik weet dat de formule zeker de goede basis is voor een emperium, waarbij ik wel denk dat het van een soft-franchise naar heen hard-franchise systeem zal dienen te groeien. Als de training, begeleiding en bovenal het kwaliteitsniveau binnen RE/MAX goed is en blijft zal het wederom een geduchte concurrent worden voor menig makelaar. Succes!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+