Selecteer een pagina

Wazzup lanceert

En dan ligt er ineens een VIP toegangsbewijs op de mat voor de Launch 2017 van Wazzup. Met hartjes en ‘liefdes quotes’. Dat is op zijn zachtst gezegd wel wat raar voor een softwarebedrijf in de makelaardij. Een branche waar nog altijd veel haantjes en ego’s werken.

Nieuwsgierig de kaart opengemaakt om er achter te komen wat ze van plan zijn. Want de vorige keer dat Wazzup een evenement organiseerde was niet onaardig. Maar eigenlijk staat er niet veel op de uitnodiging over de inhoud. Enkel de tijd/locatie informatie, de sprekers en een quote van Socrates.

Maar ik weet dat Gerben Nijmeijer wel van wat suspense houdt. De vorige keer heeft hij de inhoud van het evenement ook zo geheim mogelijk gehouden, alleen laat hij wel cryptische wat dingen doorschemeren. Daarom ben ik de uitnodiging eens gaan uitpluizen en 1 + 1 opgeteld. Of het allemaal klopt? Daar komen we 25 januari wel achter.

De sprekers

De volgende sprekers staan aangekondigd op de uitnodiging:

  • Lex Groenewegen
  • Cas Lebbink
  • Ronald Evers

en natuurlijk Gerben zelf en een, verrassing, surprise guest die fantastisch moet zijn.

Lex Groenewegen kennen we van InSocial en Kijk-mijn-huis. Cas Lebbink zegt me zo niet veel, maar een snelle zoektocht op LinkedIn maakt het duidelijk. Het zal niet de floormanager van The Sting zijn, net zo min als de barmedewerker bij Bloopers. Producent/Regisseur bij Filmakers kan ik wel begrijpen, dus daar ga ik maar even vanuit. Ronald Evers zijn er veel van, maar het zal hier om de CTO van het bedrijf gaan lijkt mij.

Zij gaan het hebben over de volgende zaken:

“Over dark posting op Facebook, over een bloedend filmhart, over de wereld die verandert. Over hoe jouw buurt leuker, makkelijker en veiliger wordt, over snel werken, leuk werken en effectief werken”.

1 + 1 = de onderwerpen

Even voorop gesteld, alles wat ik hier neer pen is gebaseerd op speculatie en aannames. Uiteraard heb ik wat lopen vissen bij Wazzup, maar Gerben wil niets loslaten. Daar gaan we:

Venum

Het eerste wat ze gaan doen is een nieuwe versie van Venum aankondigen. Zal wel versie IV of 4 worden.
Dat baseer ik op de volgende quote van Socrates die ze op de uitnodiging hebben geplaatst:

Wazzup-quote-socrates

Facebook

Wanneer je Lex Groenewegen als spreker combineert met de informatie “over dark posting op Facebook” en “snel werken, effectief werken” denk ik al snel aan geautomatiseerde manier om advertenties van huizen op Facebook te zetten vanuit Venum 4.
Eind vorig jaar heeft Kijk Mijn Huis het product ‘slim adverteren’ gelanceerd, waarbij ze profielen van potentiële kopers opbouwen. Op basis van die profielen worden de Facebook advertenties opgebouwd. Vele malen effectiever dan als een makelaar een huis op de eigen Facebook pagina plaatst. Vele malen sneller dan zelf een advertentie doelgroep bepalen en instellen om daarna zelf het Facebook bericht te promoten.

Het zou mij niets verbazen als Wazzup deze dienst gewoon heeft ingekocht bij Lex om te kunnen integreren in Venum 4.
Lees hier meer over ‘slim adverteren’.

Video

Eindelijk, maar dan ook echt eindelijk begint video een serieuze voet aan de grond te krijgen in de makelaardij. Wazzup kan er niet omheen om hier (meer) mee te doen. Wanneer er een producent/regisseur van een filmbedrijf komt spreken, en er iets wordt gezegd over “een bloeden filmhart” lijkt me dat zeer aannemelijk.
Want als we naar de kwaliteit van de huidige huizen video’s kijken, dan is dat niet iets wat viral zal gaan.

Het kan wel, want ik ga er vanuit dat je deze video wèl kent!

Ja ja ja, hier gaat het om een serieuze productie met een nog serieuzer budget voor een heel serieus landgoed. Dat moet gewoon toch ook met effectief werken bereikt kunnen worden? Kosten druk je door slim en gestructureerd te werken.
Brochures worden gemaakt met templates, websites draaien op templates. Dat kan met video toch ook?

Dit is bijvoorbeeld een ‘commercial’ van Filmakers, maar dit format is gewoon 1-op-1 te kopiëren naar een huis toe.

Als je voor een jacht zo’n commercial kan maken, dan kan dat ook voor een huis. Een tweedehands Sealine T47 koop je voor €180.000 – $250.000. Een tweedehands huis ook.
Stop die iPhone maar weer in je binnenzak, het filmen gaat voortaan professioneel, met goede editing en camerawerk – maar wel gebaseerd op kant-en-klare scripts.

Jouw buurt

De meeste mensen verhuizen binnen een straal van 17 kilometer (om en nabij). De kans dat de koper dus ‘in de buurt’ woont is groot. Maar hoe bereik je die?
Voeg hier Ronald Evers als spreker samen met een product van het zusterbedrijf van Wazzup, namelijk Wazzurb, en ik voorspel waar dit naar toe gaat op het evenement.

Ze gaan laten zien hoe en wat Wazzurb is (een soort van lokale Facebook/WhatsApp combinatie) en dat het nu geïntegreerd is met de Venum software.

Of dit echt zoden aan de dijk zet weet ik niet. Er zijn teveel factoren die tegenwerken. Allereerst moet er een app gedownload worden, en deze app is alleen maar nuttig als er (heel) veel mensen ook gebruik van maken. Daar heb je wel een smartphone voor nodig (heeft echt niet iedereen), waar al zoveel andere dingen ook op staan. Zelf heb ik de app tijdens de beta periode mogen proberen, maar als enige in Almelo met die app…  ik heb hem gedeïnstalleerd.

Toch is de gedachte er achter wel goed. Voor makelaars zou dit best wel een uitkomst kunnen zijn. Dus als makelaars er de schouders onder zetten en Wazzurb ‘promoten’, of nog beter, misschien zelfs wel als ‘standaard’ inzetten, dan kan het zeker een nuttige tool zijn om huizen verkocht te krijgen.

Entertainment

Als Gerben een evenement organiseert, en er zelfs ruimte bij het NBC in Nieuwegein voor afhuurt, dan wil hij ook spektakel. De vorige keer had hij een voormalige top-kandidaat van The Voice of Holland ingezet om tussendoor voor wat warmte en entertainment te zorgen. Het zou me niets verbazen als hij ook deze keer zoiets in petto heeft.

Het NBC is best groot, alleen de meeste zalen zijn klein. Vorige keer waren er 250 aanwezigen. Dat past alleen in de grote zaal aan de Blokhoeve. Maar daar past ook meer in. Volgens mij zal het gezellig druk gaan worden!

Update 25 januari

Inmiddels is het evenement achter de rug.
Vanuit de zaal heb ik getracht de sprekers te streamen op de Facebook pagina van De Scherpe Pen. Helaas blijkt de kwaliteit van het geluid niet bijster goed te zijn, jammer! Hier zijn de videostreams te bekijken:

Gezien het geluid (of gebrek er aan), denk ik dat het tijd is voor een nieuwe telefoon….

 

 

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+