Selecteer een pagina

WIDBM beste makelaar 2015 - Beste makelaar van Nederland
Dat de makelaars weer wat vrolijker kijken omdat de huizenmarkt het afgelopen jaar flink is aangetrokken betekent nog niet dat consumenten ook altijd even blij zijn met hun makelaar.

De beste makelaar van Nederland

Gisteren maakte de vergelijkingssite Wie is de Beste Makelaar bekend wie er in 2015 de beste beoordelingen van klanten heeft gekregen.
Consumenten laten weten hoe ze de kwaliteit en inzet van de makelaar waarderen door een beoordeling te geven. Uiteindelijk mag de allerbeste van de besten zichzelf ‘Makelaar van het Jaar’ noemen.

De beste makelaar van Nederland in 2015:
Puntman Makelaardij (Arnhem)

Zij hebben maar liefst een 9,8 als gemiddelde cijfer gekregen voor hun werk. Hun klanten zijn echt, maar dan ook echt tevreden over de dienstverlening! Mocht je het leuk vinden, lees dan de beoordelingen over hun dienstverlening. Eenvoudig is het overigens niet om ‘de beste makelaar van het jaar’ te worden.

De criteria
Om in aanmerking te komen voor de titel ‘Beste Makelaar van het Jaar’ zijn er vier criteria waar je als makelaar aan dient te voldoen:

  • beoordelingen hebben op www.WieIsDeBesteMakelaar.nl
  • minimaal 24 beoordelingen in het betreffende jaar
  • minimaal 1 beoordeling in elk jaargetijde
  • de hoogste gemiddelde score van het jaar

Provinciale winnaars

Makelen is een lokaal geheel. Er zijn niet veel mensen die van hot naar her verhuizen. Meestal verhuist men binnen een straal van 17 kilometer. Daarom zijn de prijswinnaars per provincie minstens net zo belangrijk. Hier een overzicht van de beste makelaars per provincie.

Friesland
Beste Makelaar: Zij is de makelaar – Joure 8.7

Groningen
Beste Makelaar: Slim! Makelaardij – Groningen 9.5

Drenthe
Beste Makelaar: niemand gekwalificeerd

Flevoland
Beste Makelaar: Makelaardij De Munt – Emmeloord 8.5

Overijssel
Beste Makelaar: Zomer Makelaars – Zwolle 9.4

Gelderland
Beste Makelaar: Puntman Makelaardij – Arnhem 9.8

Noord Holland
Beste Makelaar: Makelaar Bert – Amsterdam 9.8

Utrecht
Beste Makelaar: Drenth Makelaars – Amersfoort 9.3

Zuid Holland
Beste Makelaar: Arnold Taal Makelaardij – Den Haag 9.6

Zeeland
Beste Makelaar: Versluijs makelaardij – Oostburg 9.3

Noord Brabant
Beste Makelaar: Mevrouw de Aankoopmakelaar – Den Bosch 9.6

Limburg

Beste Makelaar: Dave Crolla Makelaardij – Maastricht 9.7

Allen van harte gefeliciteerd met het behalen van dit prachtige resultaat – maar laten we bovenal niet vergeten dat deze makelaars met hun tevreden klanten hard bijdragen aan het verbeteren van het imago van de makelaardij.

Leuke cijfers over de makelaardij

Het gemiddelde cijfer in 2015 over alle makelaars is een hele nette 7,9. Als we echter kijken naar kantoren die gemiddeld een onvoldoende krijgen, dan daalt dat gemiddelde heel hard naar een 2,9. Wanneer men ontevreden is over een makelaar, dan is men ook echt volledig teleurgesteld.

Wat op alle beoordelingssites terug te zien is in beoordelingen, men is of echt tevreden, of echt ontevreden. Iedereen die ‘gewoon tevreden’ is zal niet zo snel een review plaatsen. Immers, de dienstverlening voldeed aan de verwachtingen.

In Friesland zijn de kopers en verkopers het terughoudendst met het geven van cijfers, het gemiddelde daar is een 7.0. In Gelderland ligt dat gemiddelde op een 7,5, terwijl de landelijke winnaar, Puntman Makelaardij, daar gewoon een 9,8 scoort! In Noord-Holland wordt de dienstverlening van makelaars gemiddeld met een 8,3 gewaardeerd.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+