Selecteer een pagina

twijfelen-over-je-makelaar

Het maken van een makelaarskeuze is niet eenvoudig. Want hoe weet je dat de makelaar goed is?

Die vraag, die twijfel, speelt zich eigenlijk continue af in het hoofd van verkopers. Zo heeft iemand, die in dit blog anoniem blijft – dus laten we die persoon voor het gemak gewoon even ‘Jenny’ noemen, een bericht gestuurd waarin aangegeven wordt waar die twijfel vandaan komt.

En dat die twijfel terecht is.

Lees en huiver….

Wij kochten een huis in <grote stad> en kwamen erachter hoe ontzettend slecht alle makelaars, op een enkele uitzondering na, de huizen verkopen. We schrokken daarvan.
Hoe zou onze makelaar dit indertijd gedaan hebben? Je bent als verkoper meestal niet bij de bezichtigingen. ook weet je meestal niet wat ze precies bespreken met mogelijke kopers of bieders.
Makelaars hadden soms geen zin om een huis dat al lang te koop stond te laten zien en dat lieten ze duidelijk merken. Ze waren vaak zeer kritisch op het huis dat ze lieten zien. Wij vonden het vaak leuker dan zij zelf.
Kortom zeer slechte verkopers.
Ook gaven ze zelf vaak al aan dat het huis veel te duur was.
Van de ongeveer twintig bezoeken, waren er twee makelaars die ons na-belden om te vragen wat we er van hadden gevonden.
Makelaars die wisten dat wij zochten, omdat we al een paar huizen met ze hadden bekeken, benaderden ons niet pro-actief met een eventueel ander huis dat paste bij onze wensen. Iets dat onze verkoopmakelaar zei te doen?
Bij de onderhandelingen raadde de verkopende makelaar ons notabene aan om de prijs niet verder omhoog te doen, omdat ons bod goed genoeg was??
Kortom wat een beroepsgroep, om niet te vertrouwen. Daarom geweldig dat jullie deze website hebben. Er zou alleen nog wel wat meer gebruik van mogen worden gemaakt.

Hier wordt de frustratie van Jenny duidelijk. Bovendien heeft ze het niet alleen over haar eigen verkopende makelaar, maar ook nog eens over de verkopende makelaars van andere verkopers, bij een huis wat zij wel wil kopen.

Wanneer je op zoek gaat naar een huis en een verkopende makelaar treft die niet enthousiast is, die eigenlijk gewoon slecht bezig is, dan is het logisch dat je gaat twijfelen over je eigen verkopende makelaar. Doet die net zo?

Is de follow-up bij makelaars wel aanwezig? Eerder was hier al te lezen dat makelaars slecht zijn in het geven van aandacht. Raar eigenlijk.

Van toeval is geen sprake, Jenny beschrijft ervaring met een twintigtal makelaars. Au.

Natuurlijk kan het in het echt niet zo slecht gesteld zijn, toch? Wanneer je op de vergelijkingssite in de makelaardij kijkt zie je wel degelijk positieve verhalen! Gelukkig maar, want er zijn uiteraard ook veel goede makelaars.

Jammer dat er nog steeds teveel minder goede makelaars zijn…

Onderscheid jij je al van je (slechte) concurrentie door gebruik te maken van onafhankelijke reviews?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+