Selecteer een pagina

Doe-eens-wat-anders-met-je-gewoonten

Inspiratie komt uit de vreemdste hoeken. De hoek van vandaag is… muziek.

In de makelaardij zijn er nog genoeg veel makelaars die het werk (makelen) net zo doen als ze altijd al deden. Want zo doet iedereen het, zo doen we het al jaren! Een gewoonte.

Nou en? Doe het eens anders! Daar kunnen hele mooie dingen uit voort komen.

Om dat te bewijzen kijken we naar de muziek. Je leest het goed, ik schrijf hier heel bewust kijken. Natuurlijk luister je naar muziek. Ook dat ga je doen.
De vraag daarbij is:

Hoe speel je gitaar?

Iedereen weet hoe je een gitaar vasthoudt. Iedereen weet hoe een gitaar bespeeld wordt. Hier en daar een kleine variatie, door het wel/niet gebruiken van een plectrum of een capo.

Af en toe kom je een mafkees of virtuoos tegen zoals Jimi Hendrix of Eric Clapton om er even twee te noemen. Die doen niets anders dan geluiden uit de gitaar halen die je niet voor mogelijk houdt.

Jij kan dat ook. Nee, niet dat gitaarspel, maar op een andere manier iets doen in je werk. Weg van je gewoonte. Met iets bijzonders, iets moois als resultaat.

Dan is het nu tijd voor dat voorbeeld – want je weet toch hoe een gitaar bespeeld wordt? Al jaren lang hetzelfde, dus waarom anders? Kijk en luister naar deze dame uit Botswana.

En daarom wil je jouw gewoonten vergeten en je activiteiten eens op een andere manier aanpakken. Je kan dan een prachtig resultaat krijgen – wat je niet direct zou verwachten.

Alleen maar door ‘het‘ anders te doen.

 

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+