Selecteer een pagina

vastgoedmakelaars in België

In België zijn er ook makelaars. Net zoals in Nederland gaat het daar ook niet altijd goed. Nu is de vastgoedmarkt in België niet hetzelfde als in Nederland.

Wat wel interessant is betreft het ‘vak’ van makelaar en de registratie daarvan.

Vastgoedmakelaars in België

In België kan en mag je niet makelen als je geen lid bent van het BIV (if IPI in het Frans). Vlak voordat de registratieplicht in Nederland verdween is die er juist in België gekomen.

Het is dan ook interessant voor de voorstanders van de terugkeer van de registratieplicht voor makelaars (in Nederland) om deze Belgische documentaire van iets minder dan een uur te bekijken. Want helemaal goed gaat het bij onze zuiderburen niet…

Er komen een paar bijzondere zaken voorbij, waarover ook in Nederland wel eens issues zijn.

Bekijk de uitzending van Canvas over de vastgoedmarkt in België

Eén van de vragen die we ons in Nederland ook kunnen stellen betreft het tuchtrecht. In België schijnt de keurmeester zijn eigen vlees te keuren en dat gaat lang niet altijd goed. Hoe zit dat in Nederland? Hoeveel vertrouwen heb jij in het tuchtrecht van de verschillende brancheverenigingen…?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+