Selecteer een pagina

identiteitsverlies voor garantiemakelaars

Na de verzelfstandiging van Garantie Makelaars is er veel gebeurd. De meest recente stap van hen roept toch wat vragen op.

Op Vastgoed Actueel wordt het alsvolgt verwoord:

Garantiemakelaars heeft de voorwaarden voor makelaarskantoren om franchisenemer te worden laagdrempeliger gemaakt. Voor toetreders tot de formule is het nu mogelijk de eigen huisstijl te behouden.

Natuurlijk is het als franchiseorganisatie nodig, vaak zelfs essentieel, om te groeien. De laatste jaren is dat moeilijk gebleken. Over het algemeen was er meer krimp dan groei, zeg maar.

Dan is het te begrijpen en zelfs lovenswaardig dat je als franchiseorganisatie een oplossing wilt bedenken. Belangrijke vraag daarbij is “Wat weerhoudt een makelaarskantoor zich er van om zich aan te sluiten”.

Kennelijk is men bij Garantie Makelaars er van overtuigd dat het verliezen van het eigen imago een bottleneck is. Deze aanpassing van de toetredingsregels kan wel eens een verkeerde keuze blijken voor Garantie Makelaars.

Zo staat er het volgende te lezen:

Die kracht bestaat uit een eigentijdse visie op de makelaardij, marketingexpertise en een breed marketingpakket tegen redelijke kosten. De focus ligt daarbij op online marketing

Ben je dan niet meer dan een backoffice die de (online) marketing- en reclame verzorgt tegen kosten, redelijk of niet?
Waar hebben we dat eerder gezien?ColdwellBanker had ook een identiteitsprobleem net zoals Garantiemakelaars

Oh ja – Coldwell Banker!

Ook een franchise formule waarbij de aangesloten makelaars de eigen identiteit konden behouden. Waar de backoffice voornamelijk bestond uit marketing en reclame diensten. Maar waar is die nu…?

Juist. Die is niet meer (in Nederland). De website brengt je naar de USA versie van het moederbedrijf.

Zo’n vaart zal het bij Garantiemakelaars vast niet lopen

Als makelaars echter denken dat ‘de kracht’ van een franchise formule zich bevindt in het verzorgen van een stukje marketing – dan heeft dat kantoor het niet begrepen.

Herstel – eigenlijk is het dan een makke van de franchiseorganisatie Garantiemakelaars zelf om goed duidelijk te kunnen maken wat dan echt de voordelen zijn.

Wanneer de marketinginspanningen van een organisatie iets bijdragen aan een makelaarskantoor, dan is dat juist vanuit de kracht van dat merk en de herkenning. Niet omdat je als makelaar graag je eigen naam en uitstraling belangrijk vindt om te behouden.
Zolang een makelaar dat denkt of vindt, is het zijn/haar EGO wat spreekt. Niet de behoefte om een succesvol kantoor vanuit een franchise neer te zetten.

Natuurlijk wens ik Garantie Makelaars veel succes en groei toe – waarbij ik toch hoop dat de meeste (nieuwe) franchisees zullen inzien dat ze meer kans maken vanuit eenzelfde en eenduidige marktbenadering, dan enkel een stukje marketing en reclame inkopen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+