Selecteer een pagina

Top-5-artikelen-op-De-Scherpe-Pen-in-2014

Met nog een paar dagen te gaan dit jaar is dit de balans. Een overzicht van de meest gelezen berichten op De Scherpe Pen in het jaar 2014. Grappig om te zien dat niet alle berichten in deze top 5 ook in 2014 geschreven of geplaatst zijn.

In 2014 zijn er 60 nieuwe blogberichten toegevoegd. Gemiddeld genomen dus iets meer dan 1 per week. Wil je graag vaker een nieuw bericht op #DSP? Laat dat even weten in een reactie! …of schrijf zelf een gastblog want zoals je hieronder ziet doen de artikelen van gastbloggers het prima!

De Top 5 berichten op #DSP

 1. Gek worden we er van – de ontbindende voorwaarden financiering
  Geschreven in februari door gastblogger Gerben van Es die schrijft over de frustraties die hij als makelaar ervaart met de ontbindende voorwaarden. Dit artikel werd door de lezers met een 8.8 gewaardeerd, naast het feit dat het het meest gelezen blog is van 2014.
 2. De TV Makelaar – Huh? Wat klopt hier niet?
  Dit gastblog van Ingrid van der Aa uit begin 2014 (januari) gaat in op de ‘kwaliteit’ van het televisie programma de TV Makelaar. Menig makelaar huivert al bij de naam van dat programma, laat staan de adviezen van de zogenaamde experts. Dit riep op tot reacties, want er zijn er maar liefst 19 geplaatst. De uitgesproken waardering voor dit blog komt op een 8 te staan.
 3. Is huur-koop de oplossing?
  In april 2011 geschreven door gastblogger Claus van Mierlo en klaarblijkelijk nog altijd een gewild item om te lezen. Dat blijkt ook uit de 14 reacties die er inmiddels gegeven zijn. Die reacties zijn zeker het lezen waard, omdat de juridische haalbaarheid van de geopperde mogelijkheid in dit blog niet volledig duidelijk zijn. Het is wel duidelijk dat makelaars druk aan het zoeken zijn naar oplossingen en/of alternatieven, waarvan huur-koop er eentje kan zijn. De 8 die dit artikel als waardering krijgt sluit daar natuurlijk bij aan.
 4. Komt er concurrentie voor funda?
  Duidelijk een discussie, gezien de 21 reacties, over funda. De reden waarom ze marktleider zijn, hoe daar iets ’tegen’ gedaan kan worden en de vraag of dat wel nodig is. Geschreven op basis van verschillende initiatieven van verschillende mensen met nieuwe of andere huizenzoeksites. Het resultaat weten we nu al wel: het heeft (nog) geen verschil gemaakt. Waarschijnlijk omdat één duidelijk advies uit de reacties niet is gebeurd: de lancering moet plaats vinden met een giga-knal. Niet langzaam starten en gestaag groeien. Het andere advies gaat over het samenwerken van VastgoedPRO en VBO – waarbij ze hun volledige huizenaanbod weghalen van funda en op een (eigen) site neerzetten. Misschien dat daar een kans voor aan zit te komen nu de Telegraaf Media Groep in de problemen zit en kunnen ze jaap.nl overnemen?
 5. Hennep kweken? Huis kwijt!
  Duidelijk een hot item voor veel lezers, want ook dit blog stamt uit 2011 en is vrijwel elk jaar terug te vinden in de top 5. Een beladen issue met veel voor- en tegenstanders, waarbij het dan meestal om de wiet zelf gaat. Gastblogster Martha Pasterkamp geeft in dit blog een visie op een plannetje van de minister (Ivo Opstelten) om huizen af te pakken van de eigenaar als er wiet geteeld wordt. Dat het niet zo simpel is wordt keurig blootgelegd in dit met een 7,7 gewaardeerde artikel.

Jaarstatistiek De Scherpe Pen 2014

Het slechts gelezen artikel van 2014 is begin deze maand geplaatst met als titel: Bewoners bouwen mee aan sociale woningen – een TED talk over een project in Zuid-Amerika. Kennelijk te-ver-van-mijn-bed voor menigeen om toch even te lezen/kijken/luisteren?

Wat vond jij, buiten de Top 5, het meest spraakmakende artikel van 2014 op De Scherpe Pen?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+