Selecteer een pagina

Wazzup-toegangsbewijsHet is gewaagd om te stellen dat Venum grote plannen heeft voor de makelaardij, want een harde bevestiging kreeg ik niet. Wat er staat te gebeuren is onduidelijk, dat maken ze 28 maart bekend. Tenzij…

Venum is op Realworks na het meest gebruikte software platform voor makelaars en is het product van Wazzup, waar ook Housenet onder valt. Dankzij een mailing van hen is dit allemaal aan het rollen gegaan.

Afgelopen vrijdag ontving ik een persoonlijk toegangsbewijs van Wazzup. Huh? Ik had me nergens voor ingeschreven, was niet uitgenodigd of zo, maar er lag toch echt een toegangsbewijs in de brievenbus.

De inhoud vertelt het wie (Wazzup), het waar (Luxor Live in Arnhem) en het wanneer (28 maart). Alleen niet het wat! Naast de CEO van Wazzup komen Hans van der Ploeg (VBO) en Marque Joosten (1e CEO van funda) er spreken.

Ze beloven iets te gaan laten zien waar ze trots op zijn, een nieuw product waarmee iedere makelaar één van zijn grootste wensen in vervulling kan laten gaan. In Nederland en daarbuiten.

De speurtocht

Denk even met me mee, want wat is nou ongeveer de grootste wens van een makelaar?

 • veel huizen verkopen
 • minder concurrentie
 • hogere huizenprijzen
 • succesvolle website
 • hersteld vertrouwen in de markt
 • tevreden klanten

of zoiets denk ik dan. Los van de voor de hand liggende ‘algemene’ wensen zoals goede gezondheid voor naasten en geliefden en meer van die Miss World uitspraken.

OK – tijd om logisch na te denken. Het hele weekeinde zat ik al wat te piekeren over dit evenement. Wat kan het nou zijn? De directeur van VBO makelaar komt spreken, samen met de eerste chef funda. Bij een softwareontwikkelaar.
Ze hebben nog niet zo heel lang geleden Venum gelanceerd, dus misschien een versie 2? Niet echt wereldschokkend nieuws en dat zal ook niet de grootste wens van een makelaar zijn.

Ze maken daar ook websites, veelal op basis van templates. Prima sites, doen wat ze doen moeten, maar meer ook niet. Een verdergaande integratie tussen website en software misschien? Leuk, stukje efficiency verbetering voor de makelaar. Maar ga je daarvoor het Luxor afhuren? En wat heeft funda daar dan mee te maken?

Wazzup-GeorgiaOp Facebook van Wazzup had ik twee weken geleden gezien dat ze internationaal gaan, uitbreiding naar Georgië. Ontzettend leuk voor ze, maar funda en VBO zijn toch echt gewoon Nederlands.

Ik denk steeds meer dat ik het moet zoeken richting funda en websites.
Daarom maar eens wat surfen en proberen op hun website. Mogelijk valt daar wat te achterhalen.

De Ontdekking

En dan heb ik beet. Door de URL van wat pagina’s te veranderen, trial and error, kom ik terecht bij nieuwe informatie. Zou dit het dan zijn? Housenet 3?

Op deze pagina zie ik informatie die nieuw is, die verrassend is. Wazzup wil het mogelijk maken voor makelaars om een website te hebben die net zo goed is als funda. Op de PC en mobiel. Dat kan best wel eens een wens zijn van makelaars; een website die kan concurreren met funda!

Het volgende kom ik tegen op deze pagina over Housenet 3:

 • De teksten spreken over websites voor makelaars met de mogelijkheden van een groot woonportaal
  – dit zou de komst van Marque Joosten verklaren
 • Ze hebben het over websites die abnormaal goed gevonden worden in Google
  – essentieel tegenwoordig
 • Er wordt gesproken over de allermooiste manieren om aanbod te laten zien en dan keer acht
  – eerst zien dan geloven zeg ik hierop
 • Het systeem schijnt standaard in iedere gewenste taal geleverd te worden
  – erg handig voor het multi-culti-landje van ons, maar ook te begrijpen en koppelen aan internationale expansie (Georgië weten we, maar waarschijnlijk veel meer)
 • Er wordt gesproken over een hele serie van baanbrekende en onderscheidende websitedesigns
  – tja, dit zal voor iedereen verschillend ervaren worden – laat maar zien zou ik zo zeggen!

Verder wordt Housenet 3 geïntegreerd in Venum. Kijk maar rechtsboven op dit screenshot wat ik tegenkwam.
Venum-Housenet-screenshot-Wazzup

Confirmering

Omdat 28 maart niet de gunstigste dag is voor me, bel ik Gerben Nijmeijer om bevestigd te krijgen dat het klopt wat ik ontdekt heb. Alleen laat Gerben niets los! Hij wil het niet echt vertellen, daarom heeft hij mij juist het toegangsbewijs voor 28 maart gestuurd. Daar gaat het doek omhoog.

Gerben vroeg direct hoe ik aan die informatie kwam. Toen ik vertelde dat ik het op zijn site heb gevonden werd het even stil.

De teksten hierboven zijn niet de exacte teksten zoals op de website stonden. Nadat ik Gerben had aangegeven wat ik heb gezien heeft hij me zeer vriendelijk en nadrukkelijk gevraagd om het screenshot van de teksten niet te plaatsen. Ik respecteer dat, vandaar dat je het even hier mee moet doen.

Dat bevestigde wel dat het evenement (gedeeltelijk?) over Housenet 3 gaat. De betreffende pagina waar dit op stond is inmiddels niet meer te vinden op de website van hen…

Hoe dan ook, 28 maart weten we het helemaal zeker. 50 makelaars kunnen hier bij zijn, zo lees ik op de site van Wazzup. klik hier als je er bij wilt zijn
(ben benieuwd of ze mij de volgende keer nog wel een uitnodiging durven te sturen)

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+