Selecteer een pagina

Logo_Klantwaarde_AwardVoor de tweede keer gaat het vakblad Vastgoed de ‘woningmakelaar van het jaar’ Award uitreiken. In 3 categorieën zal het een vakjury zijn die uitmaakt welke makelaar eind dit jaar met de prijs mag pronken.

In de 4e, misschien wel de belangrijkste, categorie is het de consument die de keuze maakt. Die categorie betreft de klantwaarde.
Vanaf september kunnen klanten op een aparte site stemmen op hun makelaar.

Een verkapte populariteitscontest? Niet helemaal, want er wordt naast de verzamelde stemmen gevraagd om op 5 punten een cijfer aan de makelaar te geven. De makelaar met de meeste nominaties en beste cijfers wordt winnaar.

Zo zal er een landelijke, maar ook provinciale winnaar zijn. Klinkt dit misschien allemaal wel erg bekend in de oren? Dat kan wel kloppen. Kijk maar eens wie de Beste Makelaar van Nederland was in 2012.

WIDBM-beste-makelaar-2012Goed afgekeken van WieIsDeBesteMakelaar.nl zou je in eerste instantie denken. Die vlieger gaat niet helemaal op. Vastgoed heeft er voor gekozen om een beperkte periode stemmen te verzamelen.

De achterliggende reden daarvoor is wel te raden. Veel makelaars zijn nog altijd angstig om beoordeeld te worden. Op WIDBM kunnen consumenten altijd een beoordeling geven over de makelaar. Die beoordeling is ook online terug te vinden voor mensen die een goede makelaar zoeken. Juist daar zit het verschil. Vastgoed verzamelt de beoordelingen (nominaties genoemd) enkel en alleen om de Award te kunnen bepalen. Waarschijnlijk zullen de beoordelingen zelf niet eens online komen te staan.

Het zou natuurlijk makkelijker zijn voor Vastgoed om gewoon goed op WIDBM.nl te kijken, waar het hele jaar al geregistreerd wordt hoe klanten over hun makelaar denken.
Aan het eind van het jaar zien we of de winnaars van de klantwaarde award ook op WIDBM hoog scoren!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+