Selecteer een pagina

Heb jij al recent de afdeling Intensief Beheer gebeld van iedere bank? Ik denk dat het voor je omzet goed kan zijn als je dat doet.

openbare verkoopDe reden is simpel. De Rechtbank in Amsterdam heeft onlangs een uitspraak gedaan. De debiteur kreeg gedaan dat de executieveiling van zijn woning stopgezet moest worden. Die uitspraak heeft onder meer De Telegraaf gehaald.

Sommige deskundigen zijn van mening dat door deze uitspraak het hypotheekrecht wordt uitgehold omdat banken bijna nooit meer het onderpand kunnen veilen. Als dat klopt, dan is er een mooie kans voor jou om meer woningen te verkopen.

Want bij een openbare verkoop loopt iedere hypotheekhouder het risico dat de debiteur op het allerlaatste moment de veiling weet tegen te houden, terwijl er nog steeds een betalingsachterstand is. Ik denk dat banken dan er de voorkeur aan geven om de schuldenaar een volmacht te laten tekenen voor een verkoop en levering op de “normale” wijze. Oftewel: verkoop via een makelaar.

Zorg dat jij die makelaar bent!

The following two tabs change content below.
Ik beheer een website, www.ntrs.nl waarop ik ook o.a. columns plaats die ik voor de Telegraaf schrijf. Daarnaast heb ik meegeholpen bij de oprichting van de site www.vaknotaris.nl. De gedachte erachter is om klanten van de notaris de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze (retour-)provisies te ontvangen en daarmee de kosten van de notaris "terug te verdienen", waardoor de klant de notaris kan kiezen op basis van kwaliteit en niet op basis van de laagste prijs. Ook kun je me volgen op Twitter (ernstloenderslo).
Google+