Selecteer een pagina

Open Huizen Dag RouteOver drie weken is het alweer zover. De OpenHuizenDagRoute-ellende. Zo, dat is een lekker binnenkomer, of niet dan? Nee, ik heb het echt niet over de verkeerde datum, de ellende begint een week van tevoren. Ben je het niet met me eens, dan denk je waarschijnlijk als makelaar. Lees de titel nog een keertje in dat geval.

Wat wil de klant, de koper, diegene die de rekening van de makelaar betaalt graag? Die wil graag dat ALLE huizen die meedoen aan de OpenHuizenDagRoute eenvoudig te vinden en te selecteren zijn. De ellende begint precies een week van tevoren, want dan zijn niet alle huizen die meedoen eenvoudig te vinden op funda.

Lees en huiver wat er in de nieuwsbrief van funda staat:

Woningen van niet-NVM makelaars worden een week voor en een week na de NVM Open Huizen Dag niet getoond binnen het zoekfilter ‘Open Huis’.

Probeer dat als gewone Nederlander die graag een huisje wil kopen en bezichtigen zonder bemoeienis van een makelaar maar eens uit te leggen. Want die zoeker kijkt echt wel (ook) op funda. Die bezoeker krijgt dan niet te zien wat die graag zou willen zien. Waarom toch? Waar is het klantbelang gebleven?

Ik denk niet dat funda hier het probleem is, ze zijn eerder de gebeten hond. Ik begrijp de brancheorganisaties VBO en VastgoedPRO dan ook niet dat ze dit accepteren. Waar blijft de opstand, de revolutie? Oké, dat is wat overdreven natuurlijk – er speelt veel meer mee.

Het is alleen zo ontzettend jammer dat de consument, die geen of weinig vertrouwen heeft in de woningmarkt ook nog eens op de nummer één huizensite aan het kortste eind trekt. Eerlijk gezegd vind ik dit schaamteloos van de NVM.
Willen alle NVM makelaars die dit ook belachelijk vinden nu opstaan en hun regio-vertegenwoordiger laten weten dat deze keuze de woningmarkt juist schaadt?

Alle consumenten raad ik aan om gebruik te maken van JAAP.nl, HUISLIJN.nl of MILJOENHUIZEN.nl. Laat funda maar weten, door ze twee weken links te laten liggen, dat ze een vuist moeten maken voor goede informatievoorziening aan hun bezoekers.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+