Selecteer een pagina

Iedere morgen drink ik met mijn vrouw een kopje thee voordat we de dag ingaan. Krantje erbij, heerlijk.

Op kantoor is het eerste wat we doen: Koffieapparaat aan. Vervolgens de computer en gaan we de NVM-uitwisseling bekijken onder het genot van een kop koffie. Zwart, hoe sterker hoe beter is mijn motto.

Na een bakje of twee op naar de eerste afspraak. Taxatie. Bij de klant thuis staat dan meestal de koffie al klaar. Eerst even de taxatie-opdracht bespreken (koffie er bij), taxatie doen en nog even een tweede kopje (voor mij dus de vierde) en op naar de volgende afspraak. Nieuwbouwgesprek op kantoor. Koffie er bij, dat praat relaxter.

Bij de notaris: koffie, bij een voortgangsgesprek: koffie.

En zo gaat het maar door…
Onderweg naar een in verkoopname om half twaalf heb ik eens geteld hoeveel koffie ik toen al gehad gedronken: 12 kopjes, allemaal zwart en zo sterk mogelijk.
Toen ik binnenkwam riep de vrouw des huizes: “Ha, Weide. Ga zitten. Ik heb al koffie gezet. Daar heb je vast wel zin in?”

De koffie die ik toen kreeg had ook thee kunnen zijn. Zo’n slappe bak. Bah. Je kon de bodem van het kopje gewoon zien.
Ik liep met de man des huizes even de woning door en toen we terugkwamen in de kamer riep mevrouw: “Ik heb je vast een tweede bakje ingeschonken hoor. Vind je vast lekker?”

Mmmm…” riep ik nog.

Tussen de middag thuis heb ik nog even gecontroleerd of mijn haar inmiddels niet al rood kleurde. Aan het einde van de dag had ik toen zo’n 24 bakjes koffie gehad.

Inmiddels moet ik toch hoog op de kerstpakkettenlijst van menig koffieproducent staan bedacht ik me net.

Ik schenk mezelf nog even een vers kopje in en ga onze kantoor naam veranderen in Douwe Egberts makelaardij!!

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Jan Weide (toon alles)

Google+