Selecteer een pagina

Real Estate Connect 2012Ze zijn weer gepresenteerd, de cijfers over de huizenmarkt 2011. Toch is dat nutteloos. Het interessante is dat exact hetzelfde in Amerika gezegd wordt over de woningmarktcijfers daar. Niet door de minste of geringsten, nee door de CEO van Realogy (met meerdere franchises zoals ERA, ColdwellBanker en Century21), door de CEO van RE/MAX en door de hoofdjournalist Real Estate van CNBC.

Als dat soort kopstukken roepen dat er iets niet klopt, vervolgens alle hoofdjes in de zaal bij de Real Estate Connect in New York bevestigend knikken, dan kan je het niet negeren.
direct de video bekijken

Waar gaat het om

De woningmarktcijfers zijn gemiddelden over het land. Het maakt even niet uit of dat nu Amerika of Nederland is, want ze kloppen niet. Het gemiddelde cijfer wel, maar dat heeft geen betrekking op de lokale markt waar jouw klant zich bevindt.

Die lokale klant ziet en ervaart een ander beeld dan het nieuws verteld. Directe gevolg: de makelaar wordt niet meer geloofd. Het vertrouwen wordt minder en je weet wat dat voor gevolgen heeft. Het moet dus anders!

Hoe het wel kan – hyperlocal

De cijfers over de huizenmarkt zouden alleen lokaal, zeer lokaal verstrekt moeten worden. Om dat in het nieuws te krijgen is er goed contact nodig met locale media en journalisten. Dat loopt via de lokale makelaar.
Anders gezegd, de cijfers moeten niet landelijk verspreid worden als een regenbui over heel het land. Want dat komt nooit (nou ja, zelden) voor!  Het moet als lokale regenbuitjes langs drijven. Via de makelaar en de lokale media naar de consument. Die herkent en bevestigd de cijfers want het beeld komt exact overeen met de eigen ervaring.

Daarna mag er op een later tijdstip best een provinciaal en landelijk gemiddelde volgen om een tendens te bespeuren, maar niet voordat de makelaar en consument de lokale informatie heeft.

Facebook

Er gebeurde nog meer op de 2e dag van de Real Estate Connect in New York. Zo laat Facebook weten dat er dagelijks 200 miljoen foto’s worden geplaatst. De inzet van Facebook door makelaars neemt heel hard toe. Makelaars moeten nog wel leren om hun klanten te vragen om via Facebook met ze te communiceren en te gebruiken.
Waarom? Omdat via deze lange termijn strategie je 4x meer kans op business hebt. Mond-tot-mond reclame… en dan digitaal heeft een zeer groot bereik en effect – op de lange termijn. Doe er niks mee en je mist op de lange termijn je klanten.

Mobiel wordt nog belangrijker

Leuk feitje: wanneer consumenten via een mobiel apparaat de makelaar benaderen is er 3x meer kans op een deal dan wanneer het via de website of een huizensite gebeurd.
Voeg daar aan toe dat het mobiele gebruik het afgelopenjaar verdubbeld is en je kan de conclusie al wel trekken. Ga werken aan je mobiele strategie!

Deze onderwerpen en meer komen naar voren in de video van onze razende reporters Arjan en Boris die zich in een andere tijdzone bevinden.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+