Selecteer een pagina

onroerendzaakbelastingMorgen moet het gaan gebeuren… een meerderheid dankzij jouw stem. Misschien is dat iets teveel gevraagd, maar jouw stem zal mede bepalen wat er qua beleid komt. Ook voor de woningmarkt!

In de september editie van het vakblad Vastgoed stond een mooi overzichtje van de stellingen die de verschillende politieke partijen innemen ten opzichte van de huizenmarkt. Niet erg verrassend, wel handig, alhoewel je waarschijnlijk je keuze eerder bevestigd hebt gezien dan een wending richting een andere partij hebt gemaakt.

Verrassend

En toen gebeurde het. Bij de laatste partij in het rijtje, de Partij voor de Dieren. Huh? Ja!
Dat ze de overdrachtsbelasting willen afschaffen is prima, echter gaan ze verder. Iets waarvan ik dacht: “Dat zouden er meer moeten doen!

Want de PvdD wil dat de OZB wordt gedifferentieerd naar energieverbruik. Kijk, dat noem ik slim. We leven in een wereld (nou ja, continent) waar duurzaamheid, milieu en groen toch steeds belangrijker wordt. Ongeacht wat je er van vindt. Het is een beweging die gaande is en niet te stoppen.

Dan is het toch zeker een goed idee om energie zuinige huizen minder OZB te laten betalen dan energie slurpers. Het zou een aanwinst zijn voor de BV Nederland als hier wat mee gedaan gaat worden. Het stimuleert namelijk ook het isoleren van huizen, verbetert de verkoop van geïsoleerde huizen en er is eindelijk iets nuttigs voor het energielabel.

Als makelaar kan je dan je kennisgebied weer wat verbreden naar isolatieadvies, wat weer goed is voor de omzet. Alleen maar goede punten toch?

Wat zeg jij er van, is dit een geboren winnaar of zal het weer verzanden in bureaucratie en regeltjes?

ps- vergeet niet te stemmen!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+