Selecteer een pagina

Wie vindt over het algemeen de koper voor een woning? Dat is op zich een interessante vraag. Ik ken makelaars die wachten tot de koper zichzelf komt melden. Recentelijk sprak ik een makelaar in Almelo die zelf de koper vindt, ook zonder funda. Maar de buren?

Buren

In 2005 was de gemiddelde afstand waarover men verhuisde 16,7 km (bron: Hendriks.nl). Dat is een zeer beperkt gebied en de kans is groot dat de buren wel een gezamenlijke kennis of vriend(in) hebben. Waarom zouden zij dan niet ook de koper kennen? Al is het via-via hun eigen netwerk.

Marketing

Om die reden is het erg interessant om de omwonenden van een huis dat Te Koop staat goed in te lichten en te motiveren om bij te dragen aan het zoeken naar de nieuwe bewoner. Veel makelaars maken dan ook gebruik van de omwonenden mailing.
Meestal betekent dat een kaartje laten drukken (A5 formaat) en die huis-aan-huis verspreiden.

Tijd

Het maken van het kaartje, bestellen en rondbrengen kost tijd en geld. Simpel. Op zich niet erg als dat de koper oplevert. Het kan ook een stapje makkelijker door het uit handen te geven.

Het logo van KiesUwBuren.nlTen minste, dat is de gedachte van kiesuwburen.nl – een nieuwe site die als doel heeft om de buren van het Te Koop staande huis in te schakelen als ambassadeur.

Wordt dit een succes?

Kiesuwburen.nl richt zich volgens mij in eerste instantie op de verkopers zelf. Zij weten als geen ander hun buren te motiveren om als ambassadeur op te gaan treden. We weten dat niet iedereen even goede buren heeft. Ook de kosten om gebruik te kunnen maken van kiesuwburen.nl zijn fors: €250.

Voor dat geld kan jij als makelaar dezelfde service wel aanbieden, maar goedkoper. Eigenlijk bepaal jij als makelaar of kiesuwburen.nl een succes gaat worden of niet.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+