Selecteer een pagina

Het is zover, een nieuwe woning in de verkoop. Er wordt vervolgens alles gedaan om de woning zo goed mogelijk te presenteren. Online en offline. Maar wie maakt de brochure?

13 in een dozijn

Veel brochures die ik zie zijn niet bijzonder. Eigenlijk bevatten ze exact hetzelfde als wat er op de website staat.

  • dezelfde foto’s (in lage resolutie)
  • dezelfde tekst
  • andere opmaak

Door wie wordt die brochure gemaakt, hoeveel tijd zit er in en wat kost dat allemaal?

Uniek

Gelukkig wordt er af en toe ook een brochure gemaakt die anders is. Inspirerend, fris en met liefde bereid. Daar zie je andere en grotere foto’s dan online, met een tekst die veel meer informatie geeft. Opgesplitst in de harde feiten en de beschrijvende tekst. Voeg er nog omgevingsinformatie aan toe met statistieken over veiligheid en andere socio-demografisch dingen en je hebt een mooi stukje vakwerk. Natuurlijk staat dit niet in verhouding tot een 13 per dozijn brochure. Het mag wat meer kosten, maar zal zeker ook door de koper meegewogen zijn in de keuze voor juist die makelaar die hier passie in stopt.

Vergelijken

Die twee verschillende brochures vergelijken kan niet. Doe ik dus ook niet. Je kunt zelf kiezen welke versie je prefereert. Maar, wanneer je voor de 13 in het dozijn versie kiest, waarom zou je dat zelf doen? Dat is prima op te vangen met een automatisch proces. De kans is groot dat het nog goedkoper is ook.

zuka brochure makenWaarschijnlijk zal dat, samen met het gemak, een van de redenen zijn geweest voor het nieuwe product op zuka.nl. Voor €60 heb je 20 brochures en 100 visitekaartjes van het huis. Als ik me niet vergis is dat minder dan 90 minuten werktijd van een binnendienst medewerker die brochures maakt. Ook leuk, het wordt binnen 24 uur geleverd. Lijkt me ietwat overdreven aangezien ik niet verwacht dat zuka op zondag kan leveren, maar goed, dat even terzijde.

Zuka brochure

Moet dit dan de oplossing zijn? De brochure is niet bijzonder, niet slecht en niet goed. Het is een kopie van de informatie op de website met het verschil dat je het vast kan houden. Je kan er in bladeren en aantekeningen maken. Wanneer er eigenlijk geen verschil is tussen je huidige brochure en de zuka-versie, ga dan eens rekenen wat het maken van 20 brochures en 100 promo kaartjes je kost. Aan materiaal, printen/drukken en aan personeelskosten. Mogelijk dat dit product helemaal zo gek nog niet is!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+