Selecteer een pagina

Wat een hoog Telegraaf-gehalte heeft het artikel van precies diezelfde Telegraaf over verboden afspraken tussen makelaars.

Anonieme bronnen vertellen dat er enkele makelaars zijn die afspraken maken om de huizenprijzen hoog te houden. „Voor ons als makelaars is het van cruciaal belang de waarde van de huizen nu op peil te houden. Dat kan niet als we keer op keer de prijzen verlagen.”

Dat is toch klink-klare onzin! Hou de prijs van het huis hoog, waarom? Je verdient er echt niet meer door hoor, sterker nog, je gaat als makelaar sneller failliet op die manier.

Het vervelende alleen is dat de meeste lezers van de krant van wakker Nederland helemaal niet zo wakker zijn. Die denken nu dat alle makelaars afspraken maken. Want wat er in die krant staat is natuurlijk volledig waar, hoeft niet over nagedacht te worden en kan je lekker gaan papegaaien, liefst met wat korreltjes zout.

Zucht. Wat moet je daar nou mee als makelaar? Nog maar een keer uitleggen dat het voor jou niet zinvol is om de vraagprijs hoog te zetten, want als het huis niet verkoopt krijg je geen omzet? De consument ziet je al aankomen met dat verhaal. Die wil alleen maar die maximale euro’s binnenhalen, wanneer en of jij er daadwerkelijk iets aan verdient is hun probleem niet.

Dus wat wel? Zeg het maar, wat vind jij de beste manier om je klanten er van te overtuigen dat deze nutteloze stemmingmakerij van de Telegraaf niets anders is dan non-informatie?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+