Selecteer een pagina

Botsende buren welstandscommissieIn Almelo wordt er gesproken over de welstandscommissie. De gemeente wil 75% van de stad ‘welstandsvrij’ verklaren. Een soort van vogelvrij qua aan-, bij- en verbouwen.

De regionale krant springt daar op in en vraagt hun lezers wat ze daarvan vinden, hoe ze er over denken. Want stel je voor, straks krijgen we Belgische toestanden!

 

Als research werd gevraagd dit filmpje van Nederland van Boven over de tuinkeuringen in Rotterdam te bekijken (doen!).
(sorry embedden lukt niet, dus klik even op de link aub)

Asjemenou? Bestaat dat echt nog, die tuinpolitie? Alweer een reden om niet naar Rotterdam te verhuizen (sorry Remko). Hoe zit dat bij jou in de buurt, wordt er nog actief gecontroleerd op de netheid van tuinen? Zijn de ramen wel gelapt en staan de bloemetjes niet al te slap op de vensterbank? Ik schrok hier dus echt even van.

Toch veronderstel ik dat iedereen die in Vreewijk gaat wonen hier van op de hoogte is. Mogelijk is het juist wel een reden om daar te gaan wonen, want je vindt het prettig als de buurt netjes en verzorgd is. Is dit een Unique Selling Point voor de wijk?

Om even terug te komen op die welstandscommissie in Almelo, dit is de tekst die vandaag in de Twentse Courant Tubantia staat:

Nederlanders vergelijken met Belgen, is dat een Belgenmop? Die chaos in België heeft wel wat, maar laten we dat vooral voorkomen. Het is toch fantastisch dat je de gemeente mag betrekken bij je verbouwingsplannen? Weken wachten op een afkeuring om daarna architecten aan het werk te zetten voor een volgende afwijzing. Hoe blij je dan uiteindelijk bent als de plannen toch goedgekeurd worden – het genot van de verlossing! Prachtig toch als het originele plan na 7 nutteloze revisies uiteindelijk als beste uit de bus komt en alsnog gebouwd mag worden? Krijg je exact wat je wilde, alleen veel duurder en met aandacht van mensen die het kunnen weten.  Alleen jammer dat menig welstandscommissie hun eigen inbreng belangrijker vindt dan het algemene goed. Want wie bepaalt dat eigenlijk, wat wel of niet ‘mooi’ is in de wijk of straat? Wanneer gaat de overheid haar burgers vertrouwen? Je krijgt pas vertrouwen als je anderen kan en durft te vertrouwen. Loslaten die achterhaalde welstandsterreur. Laat ons zelf bepalen wat we doen met en op onze eigen grond & huis. Gelukkig Nieuwjaar!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+