Selecteer een pagina

Dit gastblog is afkomstig van Patricia van Eerd – presentatie adviseuse bij Van Geerdts

Leegstaand huis - foto credit: foutehuizen.nlZij hadden een woning die al drie jaar te koop stond. Bij aankoop van de nieuwe woning was de verwachting dat de oude woning wel snel verkocht zou worden. Deze was dan weliswaar een beetje gedateerd en niet meer geheel van deze tijd maar ja, daar moeten ze maar doorheen kijken. Een andere woning was al aangekocht en toen er na 2 jaar nog steeds geen serieuze belangstelling was voor de oude woning besloten ze om dan toch maar de nieuwe woning te betrekken.

Een lege woning verkoopt niet dus ze dachten laten we daar dan maar de oude bank en een stoel laten staan, iets is toch beter dan niets. De makelaar vond het allemaal prima en deed ook geen enkele suggestie om na al die jaren toch eens verder te onderzoeken hoe het toch kwam dat er helemaal geen interesse was in deze woning. Vreemd namelijk want voor starters of jonge gezinnen was het juist een bijzonder interessant pand. Gelegen in een zeer kindvriendelijke buurt nabij scholen en winkels, direct te betrekken én bijzonder gunstig geprijsd. Na inmiddels 3 jaar proberen was de vraagprijs aardig naar beneden bijgesteld. Maar ook dat had niet het gewenste resultaat, er was in geen velden of wegen een potentiële koper te bekennen.

In die drie jaar was er bij deze familie enorm veel tegenslag zowel zakelijk als privé. Hun incasseringsvermogen werd bijzonder op de proef gesteld. Ten einde raad belde de vrouw des huizes voor presentatie advies, een vriendin had haar getipt. Iedereen van makelaar tot aannemer, vrienden en familie, had de beste goedbedoelde adviezen: muren eruit, tuindeuren erin, andere vloer, nieuwe keuken en ga zo maar door maar dit alles kost geld en dat hadden ze niet. Ze zagen door de bomen het bos niet meer.

Ze wilden graag advies en waren sceptisch, maar toch wel overtuigd van het feit dat er íets moest gebeuren. Het laatste spaargeld werd bij elkaar gesprokkeld voor een tijdelijke inrichting. Op basis van huur voor 3 maanden moest er in enkele dagen een geheel nieuwe sfeer worden gecreëerd in de woning want de Open Huizen Route stond voor de deur en die wilden ze toch wel even meepakken, je weet maar nooit.

Zo gezegd zo gedaan, met man en macht is er geschilderd, gestoffeerd en zijn alle kamers met meubelen en accessoires ingericht. De fotograaf heeft bijzonder sfeervolle foto’s gemaakt van de woning én de omgeving. Een startfoto op Funda van de woonkamer, geplaatst op donderdag leverde die zaterdag een groot aantal bezoekers op tijdens de Open Huizen Route. Gelukkig, want gezien de achtergrond en alle persoonlijke en financiële inspanningen van deze aardige mensen hadden we er zelf ook behoorlijk buikpijn van, als het nu maar gaat lukken…

Op maandag deed één van de kijkers een bod op de woning en na nog een paar onderhandelingen belde de eigenaresse van de woning ons juichend op:

“vooraf konden we moeilijk geloven dat zoiets mogelijk zou zijn maar we kunnen wel zeggen dat het resultaat heeft opgeleverd. Het huis is verkocht! We zijn heel erg blij dat we deze stap hebben durven zetten, zelfs nu komen er nog steeds reacties binnen bij de makelaar van mensen die hadden willen komen kijken. Kortom wij zijn heel erg blij, tevreden en hopen door het delen van onze ervaring andere mensen over de drempel te kunnen helpen. Het is moeilijk te geloven als je al zo lange met een huis zit maar het heeft écht geholpen!”

Verkoopstyling werkt als je er mee werkt.

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+