Selecteer een pagina

Eye-Smile-stand-NVM-congresHet aantal grote makelaarskantoren is verminderd. Desondanks heeft de verwachte daling van 20% bij het ledental van de NVM niet plaats gevonden. Er zijn niet echt beduidend minder makelaars dan voorheen. Er zijn meer kleine (eenmans)kantoren.

Het is dan ook niet vreemd dat hier door CRM leveranciers in de makelaardij op ingesprongen wordt. De 3 grote jongens (Realworks, Goes&Roos en Venum), hebben een groot, compleet pakket aan mogelijkheden. Eigenlijk veel te veel voor een klein kantoor, of te prijzig.

Ik zeg bewust niet te duur, want dat is subjectief. Wanneer je alle mogelijkheden uit het CRM ten volste benut, zijn ze misschien zelfs wel goedkoop. Wanneer je echter niet meer nodig hebt dan een stukje ondersteuning om het huis te beheren en netjes online te krijgen, tja, dan kan je het wel duur noemen.

Cubic Eyes, de maker van onder andere Eye-Move heeft op het NVM congres een nieuw product gelanceerd. Alhoewel, gelanceerd is een groot woord aangezien zelfs hun stand ‘in aanbouw’ was. Net zoals hun stukje software, dat in december gelanceerd gaat worden.

Met hun nieuwe, kleine CRM willen ze juist die kleinschalige makelaars bereiken die wel een beetje CRM willen, maar geen budget daarvoor hebben. Eigenlijk wel slim. Vooral omdat het nieuwe programma, Eye-Smile geheten, uit twee delen bestaat. Het deel voor de PC en het deel voor de smartphone.

Niet alles doe je onderweg, dat hoeft dus niet op de smartphone aanwezig te zijn. Net zoals je bepaalde taken niet op je smartphone wilt doen, zoals het bewerken en uploaden van de vele foto’s van het huis.

Verder bepaal je als makelaar zelf wie je website maakt en beheert, welke kantoor software je gebruikt (Microsoft Office, Open Office (gratis), Apple producten et cetera). Eye-Smile kent ook geen jaarcontracten, je betaalt gewoon per maand een vast bedrag (€25) wat onafhankelijk is van je gebruik.

Je kan de volledige info vinden op eye-smile.nl. Laat je nog even weten wat je van Eye-Smile vindt, succes of vergissing?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+