Selecteer een pagina

sms-en in de autoJe mag niet SMS-en tijdens het autorijden, of bellen (anders dan handsfree). Domme actie met mogelijk doden als gevolg (jij of iemand anders).

Tijdens het werken zou je het ook niet moeten doen, net zo min als twitteren, je Facebook updaten of smakken met je kauwgum.
Het is natuurlijk niet verkeerd om het op je werk te doen (zonder te overdrijven), maar niet tijdens je werk. Groot verschil! Helemaal als je je bedenkt dat het je werk is dat voor je inkomen zorgt.

Het leidt alleen maar af van wat je daadwerkelijk moet doen. Bellen met je klanten bijvoorbeeld. Stop je tijd en energie in datgene wat nu belangrijk is om geld te verdienen. Maar om na een uur twitteren, facebooken, LinkedIn-en te zeggen ‘goh wat heb ik lekker hard gewerkt’ gaat wat ver.

Gebruik je het om contact te onderhouden met je klanten of is het een onderdeel van je acquisitie? Plan er dan tijd voor in, zodat je je er niet in verliest. Net zoals je email (3x per dag) kan je dat ook met je sociale media doen. Agenderen. Dan werk je structureel en kost het je geen (extra) tijd. Wees zuinig met je tijd, je krijgt niet meer of minder van de klok.

ps– uit eigen ervaring weet ik hoe makkelijk het is om de dag voorbij te zien vliegen dankzij sociale media.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+