Selecteer een pagina

Dit gastblog is afkomstig van Richard van Dijk van Verkoop in Uitvoering

VBO Congres 2011 - 7 septemberWat is het toch heerlijk om in goed gezelschap af en toe eens flink te mopperen op Politiek Den Haag. Lekker je gal spuwen over de noodzakelijke steun aan Griekenland met de zekerheid dat die miljarden natuurlijk nooit terugkomen. Maar wel extreem vroeg met pensioen gaan daar met z’n allen.

Of doorzagen over de financiële maatregelen die genomen worden omtrent hypotheken, waar in Den Haag veel te lauw op wordt gereageerd. Met als gevolg nóg meer de rem erop in de huizenmarkt. Hoe kunnen ze toch zo kortzichtig zijn?

Iedereen mag natuurlijk met mij mee azijn zeiken, daar is het goed gezelschap voor. Mits de gesprekspartners hebben gestemd bij de laatste landelijke verkiezingen. Dat wel. Want als je niet stemt, moet je ook niet zeuren dat ze het daar verkeerd doen. Had je maar moeten stemmen.

Huizenmarkt

Zo vind ik ook dat je als makelaar niet moet klagen over de situatie op de huizenmarkt als je niet regelmatig naar een landelijk congres voor makelaars gaat. Op een congres krijg je immers de mogelijkheid  om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten, sprekers aan te horen met verstand van zaken en producten en diensten te ontdekken van toeleveranciers, waar jij als makelaar beter je vak mee kunt uitoefenen. Of waar jouw klanten beter van worden, dat is eigenlijk nog beter. Een congres biedt op één dag meer omzetkansen dan dat jij als makelaar in één jaar kunt beproeven.

Evenementen voor makelaars

Ons kikkerlandje telt maar weinig landelijke evenementen voor makelaars. Terwijl ik mij kan voorstellen dat de makelaardij als nooit tevoren behoefte heeft aan relevante informatie over meer kansen op meer omzet. Kansen die bespreekbaar en zichtbaar worden gemaakt op een congres voor makelaars. Want reken maar dat er, naast de gastsprekers, ook veel organisaties als sponsor staan die graag willen laten zien op welke manier je als makelaar efficiënter, effectiever, professioneler en dus nog beter je werk kunt doen.

Landelijk congres

Op 7 september 2011 organiseert VBO Makelaar het jaarlijks terugkerende VBO Congres. Laat ik de stoute schoenen eens aantrekken en de volgende oproep doen aan alle makelaars en overige professionals die raakvlakken hebben met de makelaardij:

KOM OOK NAAR HET
VBO CONGRES 2011 OP 7 SEPTEMBER
NBC TE NIEUWEGEIN

 

Zet dus nu alvast in je agenda. Want of je nu VBO Makelaar, NVM’er, lid van Vastgoedpro of onafhankelijk ben, startend of vijftig jaar ervaring hebt: iedereen is welkom, de toegang is geheel gratis en de kans om er beter van te worden (lees: jouw klanten beter te kunnen helpen) is vele malen groter dan wanneer je thuisblijft.

Al is het maar omdat je daarna meer recht hebt om te kunnen mopperen over de vastzittende woningmarkt.

ps- op het moment van plaatsing van dit blog is de congressite van VBO nog niet actief: www.vbo.nl/vbocongres

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+