Selecteer een pagina

Bij een huis wat een monumentale status heeft is niet altijd alles toegestaan. Sterker nog, er liggen behoorlijk wat regeltjes aan ten grondslag over wat je als eigenaar van een monumentaal huis wel mag doen.

Wanneer je huis dan ook nog eens op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, wordt het helemaal moeilijk. Feitelijk mag en kan je dan niets veranderen aan de staat, anders dan onderhoud plegen zonder iets te veranderen.

Zo kan het dus zijn dat je een huis koopt met een skelet er in! In Visby (Zweden) staat nu een historisch monumentaal huis te koop waarin een opgebaard skelet tot het interieur behoort. Het mag niet veranderd worden.

Het huis is een beschermd monument, dat in 1750 werd gebouwd op de fundamenten van een verlaten Russische kerk met daaronder een begraafplaats uit de steentijd.

Het geraamte in de kelder werd in 1971 ontdekt en ligt ter bescherming onder een glazen plaat. In een tweede ruimte ligt ook een schedel achter glas.

Een huis met veel bekijks, voor €450.000 is het van jou!

Bron: NOS

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+