Selecteer een pagina

broeva haro dinges heeft gelijkEr zijn twee dingen die je eigenlijk nooit zou moeten doen. Zelf vertellen dat je de beste bent en iemand afzeiken. Dat kan gewoon niet. Omdat Vereniging Eigen Huis, via het blog van Bob Maas, het ene al doet, mag ik dan vandaag het andere doen…?

Ik heb gelijk

Nou en. Met regelmaat schuift VEH iets naar voren over hun mening mbt de huizenmarkt. Of de makelaardij. Of de overheid. Niets mis mee en vaak hebben ze wel degelijk een goed punt. Laat het dan aub aan anderen over om te vertellen dat het goed is. Gebeurt ook echt wel.

Je gelijk halen

Eigenlijk schrijf ik deze column vanwege deze zin: Het kan even duren, soms wel meer dan 20 jaar, voordat Vereniging Eigen Huis haar gelijk krijgt.
Kan je, oprecht, zeggen dat je gelijk hebt (gehad) na 20 jaar? Hallo, 20 jaar geleden is wel erg lang terug. Ik was toen nog bezig met m’n examenjaar!

Invloed

OK, na 20 jaar blijkt alsnog dat je gelijk hebt, of had. Dan vraag ik me af hoeveel invloed je als VEH hebt dat je het niet voor elkaar krijgt om anderen tijdig te overtuigen van je gelijk. Heb je eigenlijk wel gelijk als er niet naar je geluisterd wordt?

Haring

Als je vandaag de dag gehoord wilt worden en invloed wilt laten gelden, gedraag je dan als een haring. We weten allemaal wat er met een enkele haring gebeurt. Die wordt opgegeten, vaak samen met een uitje. Heb je wel eens geprobeerd om 10 haringen te eten? Dan word je al snel misselijk. De echte kracht van de haring zit hem in de school. Er is geen haai die er aan denkt om zo’n school haringen in te zwemmen. Sterker nog, hij ziet niet dat er 15.000 haringen zwemmen, die haai ziet alleen een groot blok vis.

Wanneer je samen een blok vormt heb je meer invloed, meer daadkracht. Durf ik het woord staken te noemen? Door een goed gezamenlijk protest kunnen volledige regeringen omver geworpen worden. Dat is nog eens wat anders dan na 20 jaar zeggen van “jammer, het had ook eerder beter kunnen gaan“.

Stop met het eenzijdig roepen van ‘jouw’ oplossing. Creëer een platform, samen met andere belanghebbende partijen (brancheverenigingen, notarissen, projectontwikkelaars, politici) en werk iets nuttigs uit waar iedereen wat aan heeft. Alleen dan heeft het zin en effect.

Over minder dan 20 jaar ga ik zeggen: Ik had gelijk.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+