Selecteer een pagina

Angst is zoals we weten een slechte raadgever.
Veel van onze beslissingen zijn gebaseerd op angst, vaak zonder dat we het door hebben.
Als je met vertrouwen handelt doe je gewoon dat wat nodig is. En als de manier die je voorheen kende niet meer werkt, doe je gewoon wat anders.
In vol vertrouwen op je doel af.

Veranderen

Misschien dat het in het begin wat meer moeite (en geld) kost, maar linksom of rechtsom, als je weet wat je werkelijke doel is kom je er wel. Wat maakt nu dat jij als makelaar met alle feiten en waarheden op tafel weigert te veranderen? Wat is nu de werkelijke reden dat je niet wilt veranderen?
De markt vraagt om een andere benadering maar jij blijft stoïcijns bij je oude gewoonten. Je blijft oeverloos linksom draaien in de hoop toch je doel te bereiken.

De grote vraag en wellicht het cruciale verschil is natuurlijk wat je werkelijke doel als makelaar is en vooral ook voor wie?

Want in mijn beleving zijn er 2 manieren van handelen met bijbehorende intentie.

Je werkt als makelaar omdat je voldoening vindt in het bemiddelen tussen huizen en mensen en verdient daar je geld mee om dat te blijven doen. Of je wordt makelaar omdat je veel geld wilt verdienen en bent daarvoor bereid activiteiten te verrichten.

Om welke reden ben jij makelaar geworden?

Angst, geld en ego, de heilige 3 eenheid van het monetair systeem.

We leven in de waan dat je met geld angst kunt afkopen, het geeft tenslotte een schijnzekerheid voor de toekomst. Met geld koop je aanzien en kun je laten zien hoe goed je bent. Feitelijk laat je enkel zien hoe goed je bent in geld verdienen, niet hoe goed je huizen kunt verkopen.

Opvallend is dat juist de laatste groep het vooral niet makkelijk vindt om te veranderen en daarmee verklappen ze meteen hun angst en ware intentie. Het geld en hun ego prevaleren boven de belangen van de klant en je ziet meteen hoe groot de angst is!

Vergankelijkheid

De angst voor de vergankelijkheid van zichzelf omdat ze zijn gaan denken dat ze zijn wat ze doen en bezitten. Afbreuk aan bezit, geld en omzet geeft ze een gevoel dat ze zelf ook minder waard zijn. En dat is eerder sneu en behoeft mededogen.

We kunnen oeverloos deze doelgroep met de scherpe pen blijven prikken, maar dat helpt hun niet hun angsten te overkomen. Ze worden eerder nog angstiger en vallen als een Ghadaffi in hun valkuil van macht en verzet.

Weerstand

Met dat verzet kopen ze tijd maar op termijn geen oplossing. Ze behoren tot de Dino’s, zij die te bang waren te veranderen. Het is een menselijke paradox in het leven, we zijn enkel bang voor het onbekende.

Maar altijd als we de stap wel genomen hebben denken we naderhand, shit dat had ik 5 jaar geleden moeten doen. Gelukkig zijn er al genoeg makelaars die hun intentie prioriteiten wel op een rijtje hebben en niet bang zijn om te veranderen, zij leven het de Dino’s voor. Zij doen enkel dat wat nodig is om dat te blijven doen waar hun hart ligt, en dat is hun klanten gelukkig maken, maakt niet uit hoe! Zij weten, een gelukkige klant betaald graag en vaak ook iets meer !

Dino bashen werkt niet, ze zijn simpelweg te bang om te veranderen. We kunnen ze het enkel voorleven en hopen dat ze volgen.

The following two tabs change content below.
Fotografisch ondernemer die graag buiten de kaders denkt en spreekt. De laatste 7 jaar vooral actief als meerwaarde in de makelaardij.

Laatste berichten van Joep Oomen (toon alles)

Google+