Selecteer een pagina

Hoe ga je om met de concurrentAls makelaar heb je nauwelijks concurrentie. Van de 8.000 makelaars (om en nabij) in Nederland, hoeveel zijn er echt jouw concurrent? Natuurlijk hangt dat er vanaf waar je makelt. Voor het gros zal gelden dat het er minder dan 25 zijn, maar dat even terzijde.

 

Hoe behandel je jouw directe concurrenten? Praat je met elkaar of mijd je contact, werk je samen naar de beste deal met een transactie als gevolg, of probeer je de ander te dwarsbomen zodra je maar kan?

Stem op het 'Vraagje' hier rechtsLaten we eens naar een waargebeurde situatie kijken – ik ben benieuwd hoe jij daar mee om zou gaan namelijk.

  • Een aankoopmakelaar vist vanwege zijn handelen voor de 3e keer achter het net; met name de laatste keer laat hij een lange tijd tussen de bezichtiging en zijn voorgenomen bieding zitten.
  • Hij is op de hoogte dat voor en na hem nog enkele kandidaten de woning komen bezichtigen.
  • Ten tijde dat hij genegen was een bieding te doen is er reeds een bieding van één van de andere partijen ontvangen en na nog een dag extra wachten heeft verkoper besloten op deze bieding een tegenbieding te doen en dus in onderhandeling te treden.
  • Partijen komen eruit en er wordt vervolgens door deze aankoopmakelaar vloekend en tierend op kantoor van de verkopende makelaar geroepen dat er onjuist gehandeld is, hij niets verdiend heeft en dit de 3e keer is. Vervolgens laat hij ook weten geen zaken meer te willen doen!

Graag wil ik van jou horen of de verkoopmakelaar correct (of niet) gehandeld heeft, ook jouw mening over het handelen van de aankoopmakelaar lees ik graag terug in de reacties.

Hoe zou je zelf met deze situatie omgaan?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+