Selecteer een pagina

Tijdens de buurtBBQ begin deze maand kwam het onderwerp ‘jagen’ aan de orde. Een van de buurtjes heeft een vergunning en jaagt. Hij had de ree verzorgd voor de BBQ. Een van de dames vroeg al snel of het om een bambi ging, wat uiteraard het geval was.
Maar is dat dan niet zielig? Is bambi dan wel gelijk dood“? Zo werd er nog flink gediscussieerd over het doden van dieren en de verschillen.

Belangrijkste verschil

Essentieel is de manier van het schieten van bambi. De kunst is namelijk om het dier met 1 enkele kogel direct in het hart te treffen. Het dier lijdt daardoor niet (heeft het geen tijd voor) en vanwege de snelle dood komt er geen adrenaline in het vlees, waardoor het beter smaakt.

Schieten met hagelDe andere optie is schieten met hagel. Veel kleine kogeltjes die over een grotere afstand verspreid het dier raken. Bij het schieten met hagel heb je meer kans ‘iets’ te raken, meer voor beginners zoals buurman dan met een vals lachje verteld.

Nog een verschil

Een ander verschil tijdens de jacht is de manier waarop je jaagt. Je kan een goed plekje zoeken en wachten tot het nietsvermoedende dier langs komt. Aanleggen en ‘knal’.

Je kan gaan struinen met je lieslaarzen aan door de waterkant, het wild opjagen en als de eenden met z’n allen verschrikt opvliegen… ‘knal’.

Of je gaat ze besluipen. Muisstil en tergend langzaam sluip je richting je doel, dat malse nu nog levende stukje vlees. Met de neus in de wind en wachten op het juiste moment om het nietsvermoedende beestje met een enkel schot te vellen.

De makelaardij

Als makelaar heb je diezelfde opties. Ga jij met scherp schieten waarbij je kans relatief kleiner is om te raken in vergelijking met hagel, maar als het raak is is het ook goed raak. Of kies je toch om met hagel te schieten om vervolgens 3 kilometer te moeten lopen om je prooi te zoeken en mee naar huis te nemen?

Ga jij in je gecamoufleerde schuilhut aka kantoor zitten wachten tot je prooi voorbij komt en sla je dan toe?

Loop je liever met rasse schreden door je werkgebied luid roepend en toeterend om de verschrikte prooi in z’n vlucht te schieten?

Ga jij doelgericht op je niets vermoedende koper af en grijp jij je kans op het juiste moment?

Bepaal je eigen strategie, bedenk je plan en laat alle activiteiten er omheen er op aansluiten. Wees duidelijk voor jezelf hoe jij je opdrachtgevers gaat helpen bij het succesvol verkopen van hun thuis.

Goede jacht en eet smakelijk.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+