Selecteer een pagina

Het Gerechtshof in Den-Bosch heeft geoordeeld dat bij de aankoop van een woonark/woonboot geen overdrachtsbelasting verschuldigd is (lees alle details in de uitspraak).

De belastingdienst gaat waarschijnlijk in cassatie bij de Hoge Raad.  Over een paar weken of maanden zullen we dan pas weten hoe de Hoge Raad er over denkt.

Als je vanaf vandaag als makelaar betrokken bent bij de aan- of verkoop van een woonboot / -ark, raad ik je aan om te overleggen met de koper en (pro-forma) bezwaar aan te tekenen tegen de heffing van de overdrachtsbelasting.

The following two tabs change content below.
Ik beheer een website, www.ntrs.nl waarop ik ook o.a. columns plaats die ik voor de Telegraaf schrijf. Daarnaast heb ik meegeholpen bij de oprichting van de site www.vaknotaris.nl. De gedachte erachter is om klanten van de notaris de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze (retour-)provisies te ontvangen en daarmee de kosten van de notaris "terug te verdienen", waardoor de klant de notaris kan kiezen op basis van kwaliteit en niet op basis van de laagste prijs. Ook kun je me volgen op Twitter (ernstloenderslo).
Google+