Selecteer een pagina

overdrachtsbelasting gaat mogelijk verdwijnenHet gonst! Er wordt klaarblijkelijk serieus gedacht en gesproken over het aanpakken van de overdrachtsbelasting. Het idee komt bij minister Donner van Binnenlandse Zaken vandaan. Door de overdrachtsbelasting te laten vallen, hoopt de minister de huizenmarkt een impuls te geven.

Het ministerie van Financi├źn zou echter bang zijn dat het niet te betalen is. Wat zij gaan missen aan inkomsten (6% van ieder verkocht huis is een beste smak geld), kan niet gecompenseerd worden door de hypotheekrenteaftrek te verminderen. “Want daar komen we deze kabinetsperiode niet aan”.

Vorig jaar was er al kritiek te horen van het Centraal Plan Bureau, omdat deze vorm van belasting niet eerlijk en tevens een storende factor in ons belastingmodel zou zijn.

Is dit het zoveelste proefballonnetje, alleen nu van de overheid? Of bestaat de kans dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt om het de makelaars huizenkopers makkelijker te maken? Het zal mij benieuwen wanneer we de vlag kunnen uithangen.

Wat zou de impact voor jouw kantoor zijn als de overdrachtsbelasting verdwijnt? Ga je meer verkopen? Gaat de vraagprijs snel weer omhoog? Wat verwacht jij dat er gaat gebeuren, geef jouw visie in een reactie.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+