Selecteer een pagina

Dit is een gastblog van Arjan Veelers – Directeur van Nieuwbouw Nederland.

De Scherpe Pen heeft mij al meerdere keren gevraagd om een column te schrijven, en hier is ie dan. De aanleiding voor mij is een DM (Direct Message) via Twitter van deze “Ervaren Bewoner”.
Uiteraard ben ik dan erg nieuwsgierig wie deze ervaren bewoner is. Voordat ik zijn naam bekend maak, laat hij via een filmpje weten wie hij is en

wat hij zoekt;

  • In Amsterdam
  • Een vaste, tijdelijke, oppas of anti-kraak woning
  • Als het kan met, natuur, park, tuintje, begane grond én een Sauna?
  • En als het kan per 1 januari 2012
  • Voor € 0,- tot € 500,- per maand

Maar wie is dan deze ervaren bewoner?

  • Mundo Resink, 29 jaar en medeoprichter van WOVOX.com
  • Verbindt mensen met hun droombaan
  • Rookt, drinkt, spuit en slikt NIET, maar
  • Danst en zingt WEL

Enfin, bekijk het filmpje maar eens dat hij voor zijn zoektocht heeft gemaakt en je zult de tekst hierboven vanuit een ander perspectief bekijken. Naast een filmpje heeft de ervaren bewoner ook een blog waarop je alle ontwikkelingen kunt volgen. Uiteraard ontbreken Flickr, Facebook en een persoonlijke site niet.

Mundo heeft nog 11 dagen om zijn doel te bereiken. Door aan mij (@vastgoedspreker en @nieuwbouwNL) een DM via Twitter te sturen, heeft hij hierdoor in ieder geval meer dan 6.000 volgers weten te bereiken die geïnteresseerd zijn in vastgoed. En het zal me niet verbazen dat hier zomaar een makelaar uit Amsterdam bij zit die nog wel iets (voor) Mundo heeft.

Uiteraard lijkt dit allemaal erg ludiek en grappig, maar het tegendeel is waar. Social media kan op een professionele manier bijdragen aan het vinden van woonruimte of het verhuren of verkopen ervan. Dat betekent dat je uiteraard met 1 Twitter berichtje niet klaar bent, maar dat je alle kanalen moet benutten en je opdrachtgever moet vragen om dit in zijn en/of haar netwerk te verspreiden. Bekijk het filmpje “How to sell soap” en kom erachter wat de meerwaarde is van een netwerk.

Mocht Mundo niet voor 25 december “mundo” (Spaans voor ruimte/plek/plaats) hebben gevonden, dan zal ik € 100,- doneren voor Serious Request. Netwerkers in Amsterdam, laat me niet in de steek!

Mundo succes!

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+