Selecteer een pagina

Als makelaar rijd je veel door de buurt, je wijk. Dorp of stad, maakt niet veel uit. Hoe hard rijd je dan in de 30 kilometerzone? Als je verstandig bent gewoon 30. Want dat is wat de bewoners in die zone toch wel graag willen, of niet dan?

Waarom zou je dat niet stimuleren? Beetje betrokkenheid bij de buurt krijgen door er aan bij te dragen dat bestuurders er op geattendeerd of herinnerd worden dat het een 30km zone is?

Emmen

Dat is precies wat makelaar Ten Wolde in Emmen heeft gedaan! Hij heeft van de nood een deugd gemaakt en tegelijkertijd zijn bekendheid drastisch vergroot. Een briljant idee en gelukkig mocht ik het van hen met jullie delen. Doe er je voordeel mee!

De opzet

Elke week staan er van die grote, saaie grijze, groene en soms ook blauwe bakken aan de weg. Iedereen rijdt er langs. Kale lege vlakken aan de zijkant van die bak. Stel nou eens dat je daar jouw logo op kan plakken…

Dat kan!
Middels grote 30km verkeersborden die jij, als sticker, aan alle bewoners van een straat of buurt geeft. De bewoners plakken die 30km sticker op hun grijze en groene bak en de veiligheid in die straat gaat omhoog aangezien bestuurders er continue aan herinnerd worden dat het een 30km zone is.

Tegelijkertijd groeit jouw bekendheid, want iedereen weet dat die stickers bij jou vandaan komen. Het kleine stukje logo wat er bij zit helpt uiteraard ook.

Hoe doe je dit

Laat mooie 30km zone stickers maken in combinatie met je logo. Stel een goede brief op, die gericht is op jouw bijdrage aan de veiligheid van de buurt. Immers, iedereen wil graag in een veilige buurt wonen en jij verkoopt ook liever huizen in een veilige buurt zonder verkeersoverlast.

Koppel er een actie aan vast waarbij er prijsjes te winnen zijn voor diegenen die de sticker ook daadwerkelijk op de bakken heeft geplakt. Doe dit samen met de lokale ondernemers.

Breng de brief + sticker + viltstift (voor het inkleuren van het huisnummer) persoonlijk rond. Elke dag/week een straat. Informeer de lokale krantjes en zorg ervoor dat je een interview krijgt vanwege deze actie, die uiteraard gericht is op de veiligheid van de buurt waar jij huizen te koop hebt staan.
Herhaal deze actie in andere wijken. Doe niet alles in één keer. Spreid de aandacht een beetje uit, zodat er continue een beetje over je gesproken gaat worden. Dat is effectiever dan heel veel in een keer.

Mijn complimenten gaan naar Henk ten Wolde – wanneer jij dit idee oppakt is het natuurlijk leuk om hem even te bedanken voor het feit dat ik dit idee mag delen met je.
Veel succes er mee!

Download de brief van Ten Wolde als voorbeeld.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+