Selecteer een pagina

Millenium BugIk moest hierdoor denken aan de problemen die ruim 10 jaar geleden verwacht werden toen het nieuwe millennium begon. Computers zouden op hol slaan omdat de software 01-01-2000 zou zien als 01-01-00, oftewel 1 januari 1900. Om een uitval van (vitale) systemen te voorkomen zijn software-programmeurs toen druk in de weer geweest om heel veel software-regels te controleren en waar nodig aan te passen.

Omdat ook toen al in woningen veel apparaten stonden waar computers in zaten (zoals magnetrons) werd in de koopcontracten die makelaars toen gebruikten een speciale bepaling opgenomen. De strekking was dat de koper gewezen was op het risico van uitval van al dat soort apparaten als het nieuwe jaar en millennium zou beginnen. De kosten van herstel kwamen dan ook voor rekening van de koper.

Oude CV ketelAls de berichten over het nieuwe aardgas kloppen, dan kunnen daardoor problemen ontstaan bij CV-ketels, kooktoestellen, en geisers en andere apparaten in huis die op aardgas werken. Wellicht moeten we vanaf nu ook de koopcontracten aanpassen en een bepaling opnemen dat de koper gewezen is op de problemen en de kosten van aanpassing of vervanging van dat soort apparaten niet zal proberen te verhalen op de verkoper.

The following two tabs change content below.
Ik beheer een website, www.ntrs.nl waarop ik ook o.a. columns plaats die ik voor de Telegraaf schrijf. Daarnaast heb ik meegeholpen bij de oprichting van de site www.vaknotaris.nl. De gedachte erachter is om klanten van de notaris de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze (retour-)provisies te ontvangen en daarmee de kosten van de notaris "terug te verdienen", waardoor de klant de notaris kan kiezen op basis van kwaliteit en niet op basis van de laagste prijs. Ook kun je me volgen op Twitter (ernstloenderslo).
Google+