Selecteer een pagina

Koude acquisitie per telefoonWe staan aan de vooravond van een nieuwe fase. Een post-crisis-mentaliteit waarin natuurlijke groei, eigen (lokaal) initiatief en coalities de nieuwe mantra’s zijn. Een fase waarin grote (kapitaalgedreven) projecten verleden tijd lijken.

Dat vergt nieuwe strategieën, ook voor acquisitie. Waar een paar jaar geleden opdrachten of projecten nog door de brievenbus geduwd werden, ziet de wereld er nu 180 graden anders uit. Het is sappelen om nieuw werk binnen te halen.

Wat te doen? Veel koffie drinken bij bestaande relaties? Koude acquisitie, zoals bellen naar onbekenden? Deelnemen aan prijsvragen voor inhoudelijke profilering? Sociale media inzetten? Cursus behoeftegericht verkopen?

Ook adviesbureau Middenin buigt zich hier regelmatig over. Een van de initiatieven die zij onlangs op dit front lanceerden is een (omgekeerde) prijsvraag: “oplosmiddel zoekt uitdagend probleem”. Onder het motto “in barre tijden van winterse kou en economische crisis staat de ruimtelijke sector op zijn kop. Figuurlijk dan. Omdat Middenin gelooft dat nieuwe perspectieven leiden tot nieuwe inzichten en oplossingen. Daarom keren zij de boel eens om en schrijven een prijsvraag uit voor de meest uitdagende kwestie in de stadsontwikkeling voor 2011.”

Oplosmiddel zoekt uitdagingIedereen die actief is op het gebied van stadsontwikkeling en zijn/haar probleem nog dit jaar opgelost wil zien, kan deelnemen. Er worden echte hersenkrakers gezocht. Drie winnaars winnen ieder een advies ter waarde van € 2011,- en een cadeaubon van € 100,- te besteden bij een van de pop-up-stores van 3isacrowd.

Met dit iets wat doorzichtige initiatief hoopt Middenin interessante kwesties op te halen, die tot een nieuw contact of potentiële klus leiden. Of waar, met de oplossing van het betreffende probleem, ze braaf en ouderwets inhoudelijk mee kunnen profileren. Nooit geschoten is altijd mis.

Hoe creatief ben jij met je acquisitie?

The following two tabs change content below.
Maaike Schravesande studeerde Sociale Geografie & Planologie in Utrecht, waarna ze werkte als projectmanager bij Stadshavens Rotterdam voor de ideeënprijsvraag Unorthodocks, die zocht naar tijdelijke en flexibele oplossingen voor de Dokhaven van de oude RDM scheepswerf. Sinds april 2010 werkt Maaike als projectleider bij Middenin, momenteel aan de realisatie van een sportpark voor voetbal, tennis en skate in de gemeente Brielle.

Laatste berichten van Maaike Schravesande (toon alles)

Google+