Selecteer een pagina

kiezen en keuzesDeze bijdrage is afkomstig van Arno Diepenveen.

Recent een gesprek met een ondernemer: “ik heb zo’n hekel aan bepaalde taken; ik schuif ze voor me uit omdat ik er zo tegenop zie”. Ondanks dat er over dat basale onderwerp hele bibliotheken volgeschreven zijn, is ’t recept eenvoudig. Er zijn vier keuzes:

  1. Just do it – Begin de dag er mee, maak het leuker, wat dan ook, maar doe ’t gewoon.
  2. Just don’t do it – Minstens de helft van alles wat je doet, kun je achterwege laten.
  3. Outsource it – Als iets niet tot je kernactiviteiten behoort, kan een ander het altijd beter.
  4. Alternatief? – Ik zou bijna zeggen: verzin eens iets anders.

De ondernemer in kwestie liet zijn administratie liggen. Optie 2 en 4 vallen dan af. Dus het wordt optie 1 of optie 3. Wat-ie zei? Hij had zo’n slechte boekhouder. Ja, en? Dan wordt ’t optie 1 of optie 3 met een goeie boekhouder. Anything, but choose!

Vind je acquistie niet leuk? Krijg je zeker veel nee’s? Anders vond je ’t wel leuk, toch? Laten we de opties even doornemen:

  1. Bedenk even hoe je meer ja’s kunt krijgen. Dan wordt ’t ook leuker. Vind je die oplossing te simpel? Het is je vak, dude!
  2. Just don’t do it (and get out of sales!).
  3. Tja, wie zou dat nou beter kunnen dan jij? Was ’t geen kerntaak toen je aan deze job begon?
  4. Genoeg andere mogelijkheden om aan klanten te komen. Het mooiste is natuurlijk dat ze jou bellen. Ga er alleen niet op zitten wachten tot ’t zo ver is (zie optie 2).

Kijk, als de dingen niet gaan zoals je wilt dat ze gaan, moet je iets anders doen dan wat je tot nu toe hebt gedaan. Anders wordt ’t nooit meer dan dat je nu hebt. Voor iedereen die tevreden is (aargh): de wereld om je heen verandert. Steeds hetzelfde blijven doen gaat je vroeg of laat geld kosten.

Anything, but choose! Doe iets!

Bron: Dutch Sales Blog

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+