Selecteer een pagina

3D foto's en film in de makelaardijAlles gaat 3D. Alhoewel, de nieuwe iPad is alleen maar platter geworden. Film is 3D, TV is 3D en foto’s worden 3D. Ben je dan erg verbaast als ik zeg dat er een makelaar is die 3D gaat?

Als eerste in Nederland (en waarschijnlijk de wereld) gaat Woningadviseurs alle foto’s en filmpjes in 3D op de website site. 3Droomhuis noemen ze het… En ja, om het te bekijken heb je zo’n maf brilletje nodig. Gelukkig zonder stroom, want TV kijken met zo’n 3D bril is te belachelijk voor woorden. Maar wanneer je een huis gaat kopen wil je maar wat graag goed zien hoe dat huis er uit ziet. Is het echt zo groot als de foto’s het vaak doen lijken dankzij groothoeklenzen? Met een 3D foto weet je het.

Dit is wat Woningadviseurs er zelf over zegt:

Dicht bij de werkelijkheid
Door het bekijken van een 3D-film en fotopresentatie kan een geïnteresseerde op elk gewenst tijdstip een zo realistisch mogelijk beeld van de woning krijgen. Thuis op internet. Het bekijken van de 3D-presentatie komt zo dicht mogelijk bij een ‘echte’ bezichtiging. De beelden van een woning – maar ook van de tuin en omgeving – zijn in 3D levensecht. Zo kan men sneller bepalen of een bezoek aan de woning wenselijk is. “Het is belangrijk om in deze tijd, met het grote woningaanbod, zo veel mogelijk informatie te geven. Door 3Droomhuis in te zetten kan men snel bepalen of het huis aan de wensen voldoet. Wij werkten al met plattegronden in 3D. 3Droomhuis is een belangrijke aanvulling op de presentatie van onze woningen. We krijgen erg positieve reacties”, aldus Jannetta Dorsman, formulemanager van Woningadviseurs. Voor het bekijken van 3Droomhuis is een speciale 3D-bril nodig. Woningadviseurs verstuurt deze gratis na aanvraag via de website.

Toevallig weet ik dat er vandaag de laatste hand gelegd wordt aan de laatste 3D filmpjes, om er voor te zorgen dat ook daadwerkelijk alle huizen die deze makelaar in de verkoop heeft voorzien is van 3D beelden.

Wazig

Achtertuin in 3DNadeel is natuurlijk wel dat je zonder dat maffe brilletje de foto’s niet fatsoenlijk kan bekijken. Wat gaat de koper doen? Een brilletje aanvragen bij Woningadviseurs (en tegelijkertijd dus hun NAW gegevens kado doen) of verder surfen naar normale foto’s? Dit is iets om in de gaten te houden. Natuurlijk kan je ook de gewone ‘ouderwetse’ foto’s toe blijven voegen aan het huis op de website.

3D film

Hoe zo’n 3D filmpje van een huis er uit ziet zie je hier:

Wanneer ga jij 3D?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+