Selecteer een pagina

Dat zou nog eens wat zijn! De makelaardij als voorbeeld voor andere branches, enkel en alleen omdat de makelaars ‘het’ wel snappen. Vanwege het succes in hun markt, de innovativiteit die ze gebruiken en het voorbeeld dat ze stellen. Dat zou toch prima kunnen?

Voorbeeld

Wat zou Google doenVoordat het zover is kunnen de makelaars nog een voorbeeld nemen aan een ander bedrijf, andere bedrijfstak en een andere filosofie. Eentje waar het succes niet te stoppen lijkt. Eentje waar iedereen wel iets over gehoord heeft of zelfs dagelijks mee te maken heeft. Google.

Begin dan eenvoudigweg met het lezen van het boek ‘What would Google Do?‘ of uiteraard de Nederlandse versie ‘Wat Zou Google Doen?‘. Toegegeven, het is een dikke pil. In mijn geval dan, want het betrof de 1.0 papieren offline versie.

Waarom zou je WZGD lezen?

Omdat het je ogen doet openen. Ongeacht waar je zelf staat met je makelaarskantoor qua inzet van online mogelijkheden. Het gaat namelijk helemaal niet om Google, ook al wordt de naam wel erg vaak genoemd. Het gaat om de achterliggende redenen waarom Google zo succesvol is geworden en blijft.

Het leuke daarvan is dat eigenlijk alle redenen uit het boek ook toepasbaar zijn op je eigen makelaarskantoor. Wanneer je nu je wenkbrauwen fronst en je afvraagt hoe dat mogelijk is, lees het zelf!

Het boek heeft me continue geboeid, pen en papier naast me. Het heeft vraagtekens omgezet in uitroeptekens en nieuwe vraagtekens opgeworpen. Namelijk, kan ik dat ook? Gaat mij zoiets ook lukken?

Dit boek is simpelweg een #mustread voor makelaars. Niet omdat je Google wil gaan begrijpen, of omdat je ook een zoekmachine wilt starten. Nonsens. Maar wel omdat het een fenomenale bijdrage kan leveren aan het verschil in je kantoor. Het verschil tussen sluiten en succes.

ps- Ga dan ook Gehaktballen met Slagroom lezen…

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+