Selecteer een pagina

Harry-&-Co--WoonaccentWanneer je de nieuwe campagne van Woonaccent nog niet hebt gezien, ga dan even kijken op Harry & Co. In eerste instantie zal je denken dat het grappig is. Het ziet er dan ook allemaal best leuk uit.

Toch zijn er wat ‘problemen’ die om deze campagne heen hangen gezien de reacties van velen. Ook ik was er een van die al snel een kritisch woordje over deze campagne schreef. Maar dat is niet het enige.

Er zijn meer redenen waarom deze campagne z’n doel mist.

  • Na-apen van een sketch van Van Kooten en De Bie – en die kunnen het echt beter, maar hoe ‘betrouwbaar’ ben je zelf wanneer je gaat jatten?
  • Conculega’s zwart maken – zoiets doe je gewoon niet, je focust je op je eigen sterke punten
  • Jezelf authentiek noemen – laat dat alsjeblieft over aan anderen, bij voorkeur de klant
  • Woonaccent makelaars zijn bij de NVM aangesloten – die kunnen dit echt niet waarderen
  • Een goede grap vind iedereen leuk – echter is Woonaccent zelf de grap geworden, dat kan niet de bedoeling geweest zijn

Woonaccent MakelaarsVoordeel

Verder is Woonaccent zelf opvallend stil. Er is wel een voordeel. De naam Woonaccent is nu weer flink ‘in het nieuws’. Dat kan deze franchiseorganisatie wel gebruiken, volgens ‘de verhalen’ (ongeverifieerd) staan ze er slecht voor.

Misschien is dit wel hun laatste poging om het tij te keren? Op hun site tel ik 25 kantoren. Uit ervaring weet ik dat een landelijke franchiseorganisatie met 25 kantoren behoorlijk weinig bestaansrecht heeft. Wie durft te voorspellen hoe lang Woonaccent nog blijft bestaan?

Website

Inmiddels vind er op DutchCowboys een discussie plaats die zich heeft verplaatst van de hier besproken campagne naar de website en usability van de Woonaccent website. Om het simpel te zeggen, de website van woonaccent wordt daar zonder blad voor de mond met de grond gelijk gemaakt.

Waarom ik er hier ook even melding van maak is voornamelijk vanwege deze opmerking: Sorry hoor Woonaccent makelaar maar als je je collega’s belachelijk maakt en je eigen zaakjes niet op orde hebt dan VRAAG je om dit soort reacties….
Eerlijk gezegd wordt daar een zeer valide punt gemaakt.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+