Selecteer een pagina

Vespa voor de makelaarIedereen kent vast het filmpje van Koefnoen, waar de makelaar op z’n Vespa aan komt scheuren voor de bezichtiging. Bij mijn bezoeken aan verschillende makelaars stel ik af en toe de vraag wel eens voor welk vervoermiddel de makelaar kiest.

Een bloemlezing van verschillende antwoorden:

  • Ik gebruik mijn oldtimer. De bewoners van de stad kennen die auto en weten dat de makelaar in de buurt is. Het is het gezicht van de makelaardij.
  • We gaan op de fiets of als het erg ver van kantoor is op de scooter. De auto wordt vrijwel niet gebruikt. Dit geeft ons een uitstraling van milieu- en kostenbewustzijn.
  • We gaan met de Smart (inclusief reclame en belettering) om onze naam zoveel mogelijk in de stad te laten zien. De herkenbaarheid van de auto is belangrijk voor ons kantoor.
  • We kiezen de scooter omdat dit een heel voorspelbare reistijd in de stad oplevert en er geen parkeerproblemen ontstaan. In een centrum met weinig parkeerplaats is dat van belang.
  • We gaan met een neutrale luxe auto, die niet te veel opvalt. Mensen in de buurt hoeven niet te weten dat bewoners overwegen hun huis te verkopen. Bovendien ziet de buurt niet dat we veel of weinig bezichtigingen doen.
  • We gaan altijd met de auto. Het werkgebied is op het platte land en de afstanden zijn te groot voor een fiets.
  • We gaan juist met de auto, om de klanten die komen bezichtigen ook in de buurt rond te rijden en te wijzen op de geweldige woonomgeving.

Er zijn vast wel meer mogelijkheden en ook beweegredenen om het vervoer naar klanten te doen. Daar is ook vast al over nagedacht. Reacties op dit artikel helpen de collega’s om eens na te denken over alternatieve vormen van vervoer naar hun klanten.

The following two tabs change content below.
Jan Willem is al 10 jaar werkzaam in het bedenken en optimaliseren van automatisering voor makelaars die efficient en klantvriendelijk willen groeien. Integratie van individuele oplossingen tot een bruikbaar geheel. Jan Willem is directeur eigenaar van CubicEyes en is gecertificeerd uitwisselpartner van de NVM.

Laatste berichten van Jan Willem de Graaf (toon alles)

Google+